Gott nytt år – nu laddar vi om för 2017

2016 är nästan slut och för JumpClub och alla på Rekasta har det varit ett intensivt och spännande år. Nu hoppas vi att 2017 blir ännu bättre.

Året rivstartade med JumpClub-dagen på Sigtuna Ridskola som blev en riktigt minnesvärd dag för alla inblandade.
Hemma på Rekasta hände det väldigt mycket under året. Framför allt innebar den breddade ridbanan och den nya sekretariatsbyggnaden att vi kunde hålla fler och bättre tävlingar under året.

Många besökare på Rekasta
Totalt gjordes 11 tävlingsdagar med nästan 2 000 starter. Allt från ponny till ridhäst, från Lätt C till Medelsvår A, från 1.00 till 1.40-hoppning. Dessutom med zonfinal i Sveland Cup-final och final i JumpClub Equality Line Tour, klasser där RS Mustang, Torstensons och Equitop var huvudsponsorer.

Vi arrangerade kval till Falsterbo för 4-åriga hästar, childrensryttare och ponnyryttare samt kval till Elmia Scandinavian Horse Show för ponny- och childrensryttare.

Som vanligt har det också varit många kurser. Sylve och Lotta har haft närmare 30 kursdagar på Rekasta med långt fler än 200 elever – och då är det många som ändå fått stå på reservlistan eftersom kurserna varit fulla. Dessutom ska vi inte glömma bort Lottas och Sylves regelbundna veckoträning som gör att det hela tiden är full fart på Rekasta.

Nya stjärnor
Det har kommit ett helt gäng med nya hästar till anläggningen. Linn Backman har ett antal fina 4-, 5-, 6- och 7-åriga hästar att matcha inför 2017. Linn och hästarna har bland annat varit i Falsterbo, unghäst-VM och den nya stortävlingen Elmia Scandinavian Horse Show. Läs mer om några av de nya hästarna här.

Dessutom har Rebecca Milton flyttat sig och sin verksamhet till Rekasta. Även hon rider flera av stallets hästar och har mycket spännande på gång inför kommande säsong. Dessutom har hon börjat med både kurser och veckoträningar. Läs mer om Rebecca här.

Sylve gjorde sitt sista år som förbundskapten för det svenska hopplandslaget, och mycket fokus och energi gick åt att förbereda inför OS. Tyvärr vet vi också att det gick åt extra mycket energi och tid när Svenska Ridsportförbundet inte kunde hålla ingångna löften och avtal. Men med Peder Fredricsons individuella silvermedalj fick OS-äventyret ett minst sagt lyckligt slut för alla inblandade.

Senare under hösten skedde premiären av Elmia Scandinavian Horse Show, där Sylve är en av arrangörerna. En premiär som var mycket lyckad och som gav mersmak på alla sätt och vis.

För Lotta handlade en stor del av sommaren och hösten om resor till och från mästerskap och stora tävlingsplatser när Kajsa Björe representerade Sverige vid både NM och EM, och även var med i Falsterbo, på SM, Elmia och många andra större tävlingar.

Intressant med träningstips
På grund av den stora aktiviteten på anläggningen, samt Sylves OS-uppdrag, har fokus i år inte legat lika mycket på webbplatsen jumpclub.se. Trots det är besökssiffrorna i stort sett lika som förra året, där störst intresse finns för träningstipsen. Vi ser också att många går tillbaka och läser äldre artiklar som just handlar om hästkunskap på ett eller annat sätt. Facebooksidan ökar också stadigt och många gillar och delar våra inlägg.

Framgångar på tävlingsbanorna
Och JumpClub-ryttarna har varit framgångsrika i hela Europa under året. Det går inte att räkna upp alla framgångar, det är alldeles för många. Extra roligt är förstås de fina resultaten för våra yngre ryttare – läs mer om dem här.

Men vi vill rikta ett stort grattis till alla duktiga ryttare som på olika sätt skördat framgångar under 2016.
Nu hoppas vi på ett ännu bättre 2017!

Tävlingar 2017
Avslutningsvis – här kommer de tävlingsdagar som är inplanerade på Rekasta under 2017.
9 maj – Tisdagstävling – 1.00-1.30
13-14 maj – Ponnytävling med bland annat Elitserien omgång 3. Upp till Medelsvår A
16 maj – Tisdagstävling – 1.00-1.35
25-29 maj – ponny och häst. Kval till Falsterbos 4-årschampionat, Childrens Challenge, 7-årschampionat och Ponny Grand Prix.
6 juni– Tisdagstävling – 1.00-1.35
27-28 juni – Tisdag och onsdag, 1.00-1.40
2-3 september – 1.00-1.40

Gott Nytt År!
Lotta, Sylve, Helena