Många lovande JumpClub-ryttare

Joel Torstenson var klart yngst i årets SM men tog ändå hem bronsmedaljen.

Joel Torstenson var klart yngst i årets SM men tog ändå hem bronsmedaljen.

Framtiden för JumpClub är minst sagt ljus. Klubbens unga ryttare presterar hela tiden, på alla nivåer. I helgen tog 14-åriga Joel Torstenson brons i junior-SM! Samma dag vann klubbens ponnylag i division II sin serie.

Joel och Felix på prisutdelningen. Mamma Jennie får vara med och hålla i, för Felix vill inte alltid stå still.

Joel och Felix på prisutdelningen. Mamma Jennie får vara med och hålla i, för Felix vill inte alltid stå still.

JumpClub hade inte mindre än fem ryttare i SM-finalerna på Strömsholm. Fyra juniorekipage, där Joel Torstenson lyckades allra bäst. Joel är bara 14 år, och tillhör därmed skaran Children-ryttare fortfarande. Men tillsammans med Felix har han redan placeringar i internationell junior-GP och red till sig en bronspeng vid junior-SM.

Ytterligare tre juniorer tog sig vidare till final efter riktigt fina rundor, Tova Ottosson, Vendela Lindestam och Matilda Nerell visade alla att de mer än väl räcker till i den hårda konkurrensen. Även Gabriel Lithander red final bland ungdomsryttarna.

Tidigare under året har JumpClubs unga ryttare varit framgångsrika vid nationella tävlingar och i samband med juniortävlingen i Scandinavium hade Tova Ottosson, Alice Tapper och Cajsa Soberon alla kvalificerat sig för finalen. Vid ute-SM tog Gabriel Lithander brons och Vendela Lindestam var med i finalen för juniorer.

Medaljtyngda ponnyer
På ponnysidan ser det minst lika bra ut. Nyligen tog JumpClub-ryttaren Ellen Selin brons vid ponny-SM, och där var ett flertal JumpClub-ryttare med i omhoppning om medaljer och i final där de gjorde fina ritter.

Ponnylaget som tog SM-guld på Strömsholm.

Ponnylaget som tog SM-guld på Strömsholm.

Kajsa Björe och Törnrosa har varit felfria i samtliga sina starter i årets Elitserie för ponnyer. Foto: Lotta Björe

Kajsa Björe har ridit mängder av mästerskap och finaler och tagit ett flertal medaljer och framskjutna placeringar under året.

I somras vann ponnylaget SM-guld på Strömsholm. I laget red Nathalie Persson, Ebba Lindbergson, Fredrica von Celsing och Kajsa Björe. Senare på sommaren var det dags för ponny-SM, och där blev det guld i inverkans-SM till Ebba Lindbergson, samt silver och brons till Kajsa Björe. Ellen Selin och Kajsa Björe tog sedan silver i själva SM-hoppningen.

Kajsa har även ridit NM för ponny och children, samt EM för children under året. Kajsa har också varit med i Falsterbos Childrens-final, liksom vid Elmias childrens-final. Dessutom var hon med i Falsterbos Ponny Grand Prix.

JumpClubs duktiga division II-lag som vann sista omgången och även totalt.

JumpClubs duktiga division II-lag som vann sista omgången och även totalt.

Men även de ryttare som ligger steget under eliten gör bra ifrån sig. Till exempel vann JumpClubs division II-lag både sista omgången och serien totalt efter två segrar och en andraplats. I helgens segerlag red Smilla Ekstrand, Isabella Blomberg, Philippa von Celsing och Tove Selström. Även Molly Köling och Lisen Nordlöw har varit med i det framgångsrika division II-laget.

Självklart finns det många fler JumpClub-ryttare som har gjort strålande prestationer under säsongen. Men vi återkommer till några av dem senare.

Speak Your Mind

Samarbetspartners