Uppladdning inför Jönköping Horse Show

Nu är det bara två veckor kvar till Jönköping Horse Show, som går av stapeln den 30 oktober till 3 november på Elmia. I år ser vi ett otroligt starkt startfält och vi utlovar ridsport i absoluta toppklass – som du bara inte får missa! För att få mer information och ladda upp inför evenemanget svarar Sylve Söderstrand här på frågor om startfält, vad vi kan förvänta oss och vad vi absolut inte får missa!

Vad kan vi förvänta oss av Jönköping Horse Show i år?

– För det första kan vi förvänta oss en otroligt hög klass på våra deltagare rakt igenom. Bland de svenska namnen ser vi våra egna värdsstjärnor såsom Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Angelie von Essen, Rolf-Göran Bengtsson, Fredrik Jönsson och Stephanie Holmén. De får även sällskap av ett starkt internationellt startfält där vi bland annat välkomnar Michael och Jack Whitaker, Robert Smith, James Davenport och förra årets Grand Prix segrare Bruce Goodin som är tillbaka för att försvara sin titel.

Utöver detta kommer vi även få se Sveriges bästa juniorer & young riders. Och självklart kommer även de bästa unghästarna i både hoppning och dressyr att delta. Det utlovas sport på hög nivå helt enkelt!

Vad är det som attraherar alla dessa stjärnor till just Jönköping?

– Dels är Elmia en bra plats att arrangera denna tävling på eftersom det är en otroligt stor och fin hall, som har plats för den fantastiska publiken vi har här i Sverige. Sedan är ju Jönköping Horse Show en nationell tävling men den håller stark internationell karaktär vilket lockar både deltagare och publik. Evenemanget erbjuder också bra prispengar.

Slutligen, kan du nämna några höjdpunkter under helgen som vi bara inte får missa?

– Absolut. Det är fantastiskt kul att Peder håller en clinic på torsdagskvällen, där han berättar om sitt upplägg och hur han jobbar med sina hästar. Sedan får man inte missa galakvällen med spel på fredagskvällen eller den berömda auktionen på lördagskvällen!

Jag vill även tillägga att tävlingen i sig är en enda stor höjdpunkt som nästan kan ses som en landskamp mellan de brittiska öarna och Sverige. Det kommer att bli otroligt spännande. Det kommer bli tufft, då de engelska och irländska ryttarna håller en enormt hög standard  – men det gör å andra sidan våra svenska ryttare också! Välkomna!

https://jkpg.com/sv/jonkoping-horse-show/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *