Malins metod

I samband med tävlingarna på JumpClub den 30 juni, höll Malin Baryard en clinic ihop med Sylve som framförallt handlade om hur Malin rider fram sina hästar. Det hela filmades av H&M We Love Horses, och kommer publiceras på deras sida inom kort. Här följer ett antal bilder och ett par smakprov på klokheterna som sades.

LR_HM_IMG_9608

Malin berättade hur hon börjar med att stämma av att hästarna både svarar framåt och tillbaka – för små hjälper. Lösgjorda ska de vara från arbetet som görs hemma.

LR_HM_IMG_9628

Sylve berättade att han brukar ta upp Malin som ett gott exempel när det gäller att använda sin överskänkel (från knäet och uppåt), och Malin kompletterade med att konstatera att det är där hon till stor del håller balansen.

LR_HM_IMG_9651

Malin delade med sig av allt från att hon vanligtvis börjar hoppa när hon har åtta ryttare kvar, att hon inte hoppar så stort på framridningen och inte heller för många språng. Dessutom berättade hon bakgrunden till ”ritualen” med att alltid kolla sadelgjorden en sista gång när det är hon på tur in på banan, och att hon i framridningen försöker få hästarna så positiva som möjligt inför uppgiften på banan.

– Väl på framridningen är det för sent att börja rätta till problem, då gäller det bara att få hästen med sig så att den vill göra sitt bästa inne på banan och hoppa hindren lika felfritt som jag vill, förklarade Malin.

LR_HM_IMG_9645

Å felfritt blev det. Clinicen avrundades med att Malin hoppade en förkortad version av 130-banan, och det med den äran.

Tack Malin och hela teamet från H&M We Love Horses. Nu ser vi fram emot det filmade materialet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *