Sylve summerar…

S

..Furusiyya FEI Nations Cup-finalen i Barcelona.

Vi kraftsamlade fullt till EM och med den resan färsk i bagaget tyckte vi att vi var väl förberedda inför Barcelona. Och nog hade vi ett bra lag alltid. Men för att lyckas på den här nivån måste verkligen ALLT stämma. Ryttarna, hästarna och alla i teamet runt omkring måste vara på topp!

När vi var i Herning var vi fem i ”teamet bakom” (Jonas, Esther, Annika, Henk och jag själv). Till Barcelona var vi färre, och dessutom var jag själv inte helt hundra (influensa). Att hålla ihop allt med ryttarnas team och det praktiska kring själva tävlingen, är rätt tufft att rodda och även om allt funkade som det skulle, räckte inte energin till att skapa det där lilla extra som behövs för att alla ska prestera på topp. Vi var på plats med ett riktigt bra lag, och alla gjorde fina rundor på fredagen. Men till skillnad från EM där vi hade felen ”rätt” fördelade mellan rundorna och ryttarna, så hamnade felen mer ”fel” i Barcelona. Skillnaden mellan att vara på topp eller inte, är hårfin och här ser man verkligen hur tuff vår sport är.

Vi har hitintills under året nått de mål som vi satt upp. Tävlingarna i Barcelona var riktigt bra och det stod otroligt mycket pengar på spel (2 milj euro och bonusar till bästa ryttarna). Något som givetvis sporrade. Men det faktum att vi såg tävlingen som en extra bonus och att vi kvalat dit som något fantastiskt i sig var kanske det som skilde oss från exempelvis Brasilianarna som såg den här tävlingen som årets största grej..? Deras lagsammanhållning kändes i luften! Om det var lagandan som bidrog till vår medalj i Herning, så var det absolut brassarnas dito som bidrog till deras fina framgångar i Barcelona. Det här med den mentala biten, att du verkligen har koll på grejerna och kan fokusera på din prestation är något som verkligen krävs om man ska lyckas på de här svåraste tävlingarna.

Målbildsformulering och förmågan att bygga upp den här starka tron på att man verkligen kan, det är otroligt viktigt.

Nästa nu är att vi ska ha möte med SOK och stämma av året. Vi ska även ha debriefing med spetsryttarna ihop med Henk, Jonas, Esther och alla oss i ledningen i slutet av oktober och sedan blir det en större träff under november månad där vi tar sikte framåt.

//Sylve

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *