Slut på vilan för växande unghästar

Idool njuter av sommarbetet tillsammans med andra unghästar.

Sommarlovet är snart slut för Rekastas fina 4-åringar. Nu väntar en höst med träning och kanske lite tävling.
– Alla har växt både på höjden och bredden. Framför allt Lafayette. Där ser man hur viktig den här vilan och återhämtningen är för unghästarna, konstaterar Sylve.

Innan sommarvilan tyckte Sylve att Lafayette inte riktigt var sig lik. Därför har hon undersökts av veterinär Jonas Thornell, som hittade en inflammation mellan bäckenet och korsryggen.

Därför kommer det inte att bli någon hoppning alls för henne. I stället väntar en höst med longering och tömkörning och så småningom lite lätt ridning någon dag i veckan. Hon kommer också att få löshoppa en del senare i höst.

– Det är bra att jobba unghästarna från marken ibland, menar Sylve.

Cinnamon och Idool har bara gått på bete med andra unghästar under sommaren. Efter sex veckor utan ryttare ska de snart sättas igång igen. Målet är att de ska förberedas på bästa sätt inför femårssäsongen.

– Vi märkte i våras att de är en bit efter i utbildningen jämfört med många andra 4-åringar. De kanske kommer att tävla något under hösten, men inte särskilt mycket. I stället ska vi lägga energi på att få dem att komma ifatt till nästa säsong, förklarar Sylve.

I stället för att tävla kommer de därför att få åka till olika ridhus under höst och vinter för att hoppträna. Både för att lära sig att åka ordentligt och för att få känna på olika miljöer. Dessutom blir det precis som tidigare mycket ridning ut i naturen.

– Det ska bli spännande att se hur de utvecklas under vintern, avslutar Sylve.

Det här är 4-åringarna på Rekasta:
Idool
val, e. Zirocco Blue VDL-e. Emilion. Uppf. B. Ruitenberg-van der Veen, äg. Jumper Horses Sweden
Cinnamon
val, e. Kannan- Cortez, uppf. Marika Andén, äg. Jumper Horses Sweden
Lafayette
sto, e. Lordanos-Landadel, uppf. Franz Albers, äg. Jumper Horses Sweden

Läs mer om unghästarna här