Rätt försäkrad?

G_fölnyfiken

Gosiga fölungar finns det gott om just nu!

På Nynäs gård strax utanför Enköping driver Annika Arosenius ridsportbutik, hästverksamhet och hästavel i liten skala som komplement till jordbruket. Jag fick ett snack med Annika när hon och hennes son Jens var på väg till tävlingar i Hermanstorp.

– Det finns plats för 30 hästar på gården, berättar Annika. Vi hyr ut 24 boxar och resten är våra egna. Jens har två hästar, kusinen Stina har också två och sedan har vi två avelsston.

foto annika arosenius

– Målet med min avel är att föda upp bra, trevliga, sunda och friska sporthästar för hoppning och fälttävlan.

I år har Annika fått två fina stoföl.

– Det ena fölet är undan Chanel, ett sto e. Levantos-Robin Z, som tävlade framgångsrikt med Anna Fyrberg i hoppning och hingsten Cabachon.

Det andra fölet är undan Baltica ett oldenburgsto e. Barrichelo-Burgraf, som ägs av Stina Astrèn Eriksson och som Annika har lånat för att ta föl efter. Fölet är efter Nintender.

Mest lönsamt är att sälja hästarna redan som föl, men Annika och Jens tycker att det är roligt att behålla och utbilda uppfödningarna för unghästchampionaten.

– Jens tävlar mest fälttävlan och han tränar för Lotta varannan tisdag, när han hinner för jobbet.

Från junior till special

Annika har sina hästar försäkrade hos Sveland Djurförsäkring. Hon hade sina försäkringar i Agria tidigare, men valde att byta till Sveland för många år sedan. Annika har en bra relation till Marie Filipsson-Wallén, som är ombud för Sveland i trakterna kring Enköping och som hjälper till med information och råd i försäkringsfrågor.

– Jag har en juniorförsäkring på fölen och försäkrar dem för 30.000:- under det första året. Övriga hästar har jag i Sveland Favorit på köpesumman under det första året, fast max upp till 40.000:-. Då ingår både veterinärvård och livförsäkring. Efter det så går jag över till Sveland Special.

Annika är nöjd med de försäkringar som Sveland erbjuder.

– Sveland har bra utbud och genom att det är ett mindre bolag så har man en nära kontakt. Dessutom är det ett medlemsbolag där allt överskott går tillbaka till kunderna.

Vill du veta mer om Annikas verksamhet kan du klicka HÄR >

Du vet väl att du har 10% rabatt på nyförsäkring under första året hos Sveland? Vill du veta mer om Svelands försäkringar? Kontakta Marie direkt på tel 070-550 99 45 eller per e-mail: marie.filipsson-wallen@sveland.se.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *