”Det har bjudits på fantastisk hoppning”

Rebecca Milton och Casanova (som ägs av Jumper Horses Sweden AB), tog tredjeplatsen i 6-årsfinalen. Något som förstås gladde Sylve. Foto: Ivan Zulueta Flores

Den andra upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show är över och Sylve kan se tillbaka på en vecka med många höjdpunkter.
– Det har bjudits på fantastisk hoppning, och extra roligt är förstås att många av våra ryttare har gjort det så bra, berömmer Sylve som har varit tävlingsledare för en hektisk vecka.

När Sylve summerar årets Elmia-tävlingar finns det många glädjeämnen att ta fram, även om det har varit mycket jobb.

– Det har verkligen varit en rolig vecka, men visst är man trött nu så här efteråt. Extra roligt var förstås att vi hade så fina framgångar för JumpClub-ryttarna, menar Sylve och nämner bland annat Frida Grinbaums seger i Volkswagen Rising Star och Alice Tappers ritter i 1.50-klasserna.

– Och så var det förstås extra roligt att stallets hästar hoppade så fint och blev trea och femma i sina finaler, mycket bra ridna av Rebecca, berömmer Sylve.

Läs om mer om JumpClub-ryttarnas framgångar på Elmia här.

Årets upplaga bjöd på en del nyheter, framför allt i form av två större tävlingsbanor där hoppning och dressyr delade på utrymmet. Det fanns även showinslag, och precis som förra året, en clinic som var mer än välbesökt.

– Exakt hur många åskådare som funnits på plats är väl inte riktigt klart än, men fler än 20 000 kom under veckan. Intresset har varit väldigt stort och läktarna fullsatta större delen av tiden, konstaterar Sylve nöjt.

– Det enda som var lite trist var att vi inte fick ett större och mer namnkunnigt startfält i dressyrklasserna för seniorer, konstaterar Sylve och tänker på den dressyrintresserade publik som hade kommit till Elmia och Jönköping.

Från början var det också tänkt att det skulle hållas en dressyrclinic med Patrik Kittel på Flyinge på söndagen, samtidigt som Elmias finaler – men den fick flyttas på grund av för dåligt intresse.

– Det känns konstigt att förbundet valde att lägga den clinicen samtidigt som Elmia-tävlingarna från första början, tycker Sylve.

Närmast väntar en utvärdering av årets tävlingar innan det är dags att börja planera för nästa år. Då kommer tävlingarna att hållas två veckor tidigare – redan vecka 41 – för att kunna få använda alla hallar på samma sätt som i år. Mässhallen i Elmia är mycket uppbokad av många stora mässor, men Elmia Scandinavian Horse Show har redan blivit ett av de stora arrangemangen i Jönköping.