Frida finalvinnare på Elmia

Rebecca Milton och Casanova slutade trea i 6-årsfinalen efter idel felfria rundor. Foto: Ivan Zulueta Flores

Vilken tävling – och vilka resultat. Årets Elmia Scandinavian Horse Show blev en stor framgång för JumpClub-ryttarna där Frida Grinbaums seger i finalen av Volkswagen Rising Star kanske var den allra största.

Fullsatta läktare, ett startfält som vi nog aldrig sett på en nationell tävling i Sverige tidigare, spännande clinics och massor med fina hästar och bra ritter. Finns inget annat ord än succé för den andra upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show.

För de många JumpClub-ryttarna blev det fina resultat. I finalen av Volkswagen Rising Star, en dit 55 ekipage hade kvalat från hela landet, tog sig både Frida Grinbaum och Kajsa Björe till final. Finalen reds i 1.25-hoppning och var öppen för de 25 bästa från kval 1 och 2.

Både Kajsa och Frida var felfria i grundomgången och totalt slogs tio ekipage om segern. Frida Grinbaum och Celina satte återigen en nolla i omhoppningen och vann klassen med fyra sekunder!

Kajsa Björe och Little Grace var dock 25 hundradelar snabbare än Frida, men då en bom föll fick Kajsa nöja sig med fjärdeplatsen – vilket också var bra förstås.

I unghästklasserna var många JumpClub-ryttare till final. Här lyckades Rebecca Milton bäst. Tillsammans med 6-åriga Casanova blev det idel felfritt genom kval och final och till slut en fantastisk tredjeplats för ekipaget.

Rebecca tog sig också till final med 5-åriga Quintano. Väl där blev det återigen dubbelt felfritt och en fin femteplats. Även Sandra Nilsson tog sig till final och omhoppning med Percimonia LÅS. Tyvärr blev det ett nedslag i omhoppning, men tiden räckte till åttonde och sista finalplaceringen.

Stina Lillje och Rihanna K tog pris i alla sina starter under Elmia. Foto: Emmie Eriksson

Stina Lillje kom till start med många hästar under veckan. Bäst gick det med Rihanna K, som var felfri och placerad i alla sina starter. Bland annat var hon tvåa i 1.45-hoppningen som var kvalet till Speed Challenge-finalen, och i själva finalen blev det en fin fjärdeplats.

En annan som utmärkte sig var ungdomsryttaren Alice Tapper, som tillsammans med Doge Dogelito red felfritt i 1.50-hoppningen som var kval till Volkswagen Grand Prix. Resultatet gav en placering och en finalbiljett till Grand Prix-hoppningen som avslutade hela meetinget på söndagseftermiddagen. Väl där blev det en ny, fin runda men den här gången med ett nedslag och tyvärr inget pris.

I ungdoms-Grand Prix tog sig Cajsa Soberon och Cornelia till omhoppning. Tyvärr fick ekipaget två nedslag där och blev först utanför placering.

 Här hittar du alla resultat.

Speak Your Mind

Samarbetspartners