Vad händer med JumpClub?

Sedan ett par veckor tillbaka ligger JumpClubs bas, Rekasta gård, ute för försäljning. Men oavsett vad som händer med Rekasta kommer klubben att leva vidare.
– Jag känner ingen oro för klubben, den kommer att leva vidare oavsett vad som händer, menar Sylve.

För närvarande rullar allt på som vanligt på Rekasta. Sylve har flera kurser inplanerade och om det blir klart med försäljning kommer han inte att lämna Enköping förrän tidigast i höst.

– Det finns intressenter men än är allting långtifrån klart. Därmed finns det heller inget beslutat hur det blir i framtiden. Vem vet, klubben kanske kan vara kvar här på anläggningen, menar Sylve.

Även om inte Rekasta kommer att finnas tillgängligt är planen att fortsätta ha tävlingar i JumpClubs regi. I dag finns en mycket väl fungerande organisation och tävlingarna har varit väldigt uppskattade.

– Vi började ju blygsamt för ett antal år sedan men efterhand har tävlingarna blivit allt bättre och mer uppskattade. Och kan vi inte vara kvar här så kan vi fortsätta att ha tävlingar på andra ställen, kanske i samarbete med andra klubbar, konstaterar Sylve.

För egen del kommer Sylve inte att sluta med träningar och kurser i det här området där han verkat under så många, oavsett vad som händer.

– Jag har ett antal elever som jag känner ett stort ansvar för att fortsätta att hjälpa så jag kommer att ha träningar i det här området även i fortsättningen. Kanske kan vi använda Rekasta även i framtiden, annars finns det andra anläggningar.

När det gäller de hästarna som finns på anläggningen finns det en lösning på gång som snart kommer att kunna presenteras.

– Det stora målet nu är Falsterbo för de unghästar som är kvalade, och det ska bli roligt att följa dem där, avslutar Sylve.