Utropstecken i Rom

Efter en något stormig period där fokus inte riktigt har legat på höstens OS är Sylve tillbaka på banan igen och förberedelserna är i full gång. De kommande veckorna blir helt avgörande.

VägentillRio1

– Men det finns en bra sak som övriga länders lagledare är lite avis på, och det är min titel Olympic Headcoach, de är bara chef d’equiper.

Förra helgen avgjordes tävlingarna i Rom, en av Sylves absoluta favoritplatser.

– Vi fick kämpa lite för att få komma dit med det svenska laget, men det är en himla härlig tävlingsplats i en fantastisk stad. Årets tävlingar var bättre än någon gång tidigare med helt nytt underlag på både banan och framridningen. Man hade också ändrat om tält och läktare så inramningen blev ännu bättre än den varit tidigare, berättar Sylve.

Fredagens nationshoppning var förstås det mest intressanta under veckan. Och Sylve fick ett riktigt utropstecken när Malin Baryard Johnsson och H&M CueChanna var felfria i båda omgångarna. Något bara tre ekipage till klarade av.
Men det fanns också ett litet minustecken.

– Vi hade tre tramp i vattnet. Vi har inte haft det på länge men det är skillnad att hoppa vattengrav på sand jämfört med på gräs, förklarar Sylve.

I lagtävlingen kom Sverige näst sist, men med ett nedslag mindre hade man varit femma och med två nedslag mindre på tredje plats. Tävlingen i Rom är dock inte betydelsefull för Sverige på så sätt att man inte kämpar om poäng. Den första poänggivande tävlingen äger i stället rum i St Gallen i Schweiz den här helgen.

– Jag tycker även att Yajamila gjorde en bra laghoppningsdebut. Trampet i vattnet första gången får Henrik ta på sig och han tyckte själv inte att han hade ridit optimalt.

Även söndagens Grand Prix-hoppning blev en fin svensk framgång. Endast sju ekipage klarade första rundan felfritt och där fanns både Peder Fredricson med H&M All In och Malin Baryard Johnsson med Corporal VDL. Peder upprepade sedan den felfria rundan i både andra omgången och i omhoppningen, och slutade tvåa. Malin fick däremot en utbrytning i andra omgången men tog ändå med sig pris hem.

– Peder och All In var helt fantastiska, men det har vi ju sett förut. Malin gjorde det bra och första rundan var klockren, sedan lurade han henne lite i andra omgången. Grand Prix-banan var riktigt stor och svår och Charlotte Mordasinis debut i GP med Miebello, med två nedslag, kändes också väldigt lovande, berättar Sylve.

Samtidigt som tävlingarna i St Gallen rider också några ryttare i Sopot, som absolut kan vara aktuella för OS-truppen.

– Det är tre månader kvar till vi ska åka, så än kan mycket hända. Nu får vi hålla tummarna för att både hästar och ryttare håller sig friska. Men det går åt rätt håll, förberedelserna ser bra ut och planerna håller än så länge, konstaterar Sylve nöjt.