Tredje raka SM-finalen för ponnylaget

Kajsa Björe kommer att rida Törnrosa i lagfinalen. Foto: Jennifer Åström

Kajsa Björe kommer att rida Törnrosa i lagfinalen. Foto: Jennifer Åström

Ska det bli tredje gången gillt för JumpClubs ponnyryttare? För tredje året i rad rider laget SM-final på Strömsholm, men hittills har man inte kommit längre än till första omgången.

Lag-SM i ponnyhoppning avgörs som vanligt på den svårridna gräsbanan vid Strömsholms slott. Här är det mer än en rutinerad ponny och häst som har drabbats av nervdaller – inklusive deras ryttare.

För JumpClub-ekipagen gäller det att hålla nerverna i styr på söndag. Då är det dags för SM-final.

– Jag vet faktiskt inte hur det går i år. Men det är klart att vi hoppas på att ta oss vidare till den andra omgången. Det får bli första målet, berättar Lotta Björe som ska coacha laget.

Sex ekipage finns på plats, fyra av dem ska rida i laget på söndag. Hur den slutliga uppställningen kommer att se ut avgörs efter framhoppningsklasserna på fredag och lördag. För är det något som Lotta vet är att mycket kan hända på Strömsholmsbanan.

– Vi har haft lite skador på några ponnyer nu under våren, men de ska vara tillbaka till helgen och jag hoppas att allt fungerar, förklarar Lotta.

Hälften av laget är redan klart – om ponnyer och ryttare håller sig friska till söndag förstås. Det är B-ponnyn Ard Chuan Delight med sin ryttare Nathalie Persson. Ekipaget är nykomlingar i klubben i år och ett av landets bästa B-ponnyekipage. Sedan kommer Kajsa Björe att rida C-ponnyn Törnrosa. Ekipaget var med i finalen redan förra året och gjorde då en väldigt bra insats.

– Sedan har vi Ingrid Ravik, Fredrica von Celsing, Ebba Lindbergson och Kimia Kadestam att välja mellan, förklarar Lotta.

Ingrids ponny Atterory Bye Bye Love har varit skadat under våren men ska vara okej nu och Lotta vill gärna se hur den fungerar innan hon vågar ta ut den i laget. Samma sak gäller för Fredrica von Celsing. Ebba Lindbergson hade ett fint meeting förra helgen i Sundbyholm med Munsboro Cross, som tidigare har hoppat på Slottsbanan på Strömsholm.

– Men det är en lite tittig ponny så vi får se hur den beter sig i uppvärmningsklassen, menar Lotta.

Kimia Kadestam och Munsboro Sniper är ännu inte så samtrimmade, men har gjort en del fina resultat.

– Tyvärr har vi inte Joel Torstenson, som har ridit alla deltävlingar, med i finalen, då han är i Wierden och tävlar, förklarar Lotta.

Eftersom ryttarna är utspridda över landet har man inte haft någon gemensam träning eller uppladdning. Däremot kommer både Nathalie och Ingrid med familjer att bo hos Lotta under helgen, så där blir det en liten miniuppladdning.

– Tidigare år har det känns väldigt bra inför finalen, men då har vi inte lyckats tagit oss vidare. I år har jag ingen riktig känsla för hur det kan gå – så kanske kan det vara ett bra tecken, hoppas Lotta.

Däremot brukar JumpClub-ryttarna få stort stöd av en entusiastisk hejarklack. För två år sedan utsågs man till tävlingarnas bästa hejarklack. Kan det bli repris på det i år?

JumpClub vann hejarklackspriset för två år sedan. Hur stor blir hejarklacken i år? Foto: Patrik Holm

JumpClub vann hejarklackspriset för två år sedan. Hur stor blir hejarklacken i år? Foto: Patrik Holm

 

Speak Your Mind

Samarbetspartners