Tre dagars träning

Vinterkurs i ridhuset på Rekasta med mycket markarbete och finslipning av detaljer. På bilden Peter Lundström och Carrera. Foto: Jennifer Åström

Årets första kurser är avklarade på Rekasta, och deltagarna var nöjda. Efter tre dagars intensivt tränande hade både ryttare och hästar fått mycket inspiration att ta med sig hem.
– Det känns väldigt bra, hästarna har varit så fina, berättade Jenny Kristoffersson.

Som brukligt så här års är temat för kurserna att få en bra start på säsongen. Det är nu basen för en lång tävlingssäsong byggs upp och därför ägnar Sylve ännu mer tid än vanligt åt att de små detaljerna ska fungera, att grunderna i ridningen verkligen sitter där.

Inte förrän tredje dagen blir det lite mer hoppning av bankaraktär, men utan att glömma bort det arbete som lagts ner under de båda första dagarna där ryttarna verkligen fått finslipa detaljer för att få helheten att fungera.

Och med tanke på hur fint hästarna hoppade sista dagen, trots två tuffa dagar i kroppen, var det helt klart att både hästar och ryttare tagit till sig av alla tips och råd.

En av deltagarna är Jenny Kristoffersson, som ofta kommer till Rekasta för att rida kurser med sina hästar. Den här gången har hon med sig två lite mer rutinerade hästar, och Jenny var mer än nöjd när hon hade genomfört sista dagens träningspass med sin stjärna ”Kudden” (Danza Kudero).

– Han har känts så himla fin hela helgen och det har verkligen gått jättebra, konstaterade Jenny.

Här är en film som Jennifer Åström gjorde från sista kursdagen – se och inspireras. Ryttarna som rider är Jenny Kristoffersson, Vendela Lindestam, Tova Ottosson och Peter Lundström.