Träningsdags

Måndagen var helt tävlingsfri i Arezzo, och därför passade ryttarna på att provhoppa några språng på den stora tävlingsbanan. På tisdag drar tävlingarna igång med unghästklassen.

Efter att hästarna kom fram i lördags eftermiddag har de haft en ganska lugn tillvaro. Mat, vila, promenader och ett ridpass om dagen för att hålla dem mjuka i kroppen och kolla att allting är på plats inför den första tävlingsstarten.

För unghästarna börjar tävlingarna redan på tisdag, och där ska Linn Backman rida Estella i sexårsklassen, och Gabriel Lithander Morbilli i sjuårsklassen.

Sylve hade ordnat så att alla svenska ryttare på plats fick rida och hoppa på den största sandbanan på måndagseftermiddagen. Eftersom det är många svenskar på plats var det stundtals nästan trångt på banan.

Linn lät både Extra Large och Estella känna lite på både bana och hinder, och hon var nöjd.

– Estella känns väldigt pigg, men hoppar fint och Extra Large skötte sig utmärkt, berömde Linn sina hästar.

Även Gabriel var nöjd med Morbilli, som ibland kan vara lite tittig. Han testade också att hoppa den ena av de två vattengravar som fanns på plats, och det var inga problem.

Tidigare på dagen hade alla hästar veterinärbesiktigats, och alla passerade utan några anmärkningar. Därmed börjar det närma sig första start i Arezzo 2015.