Tränare trimmades på Rekasta

Sylve förklarade och demonstrerade sina tankar och idéer för de intresserade tränarna. Foto: Ivan Zulueta Flores
Sylve förklarade och demonstrerade sina tankar och idéer för de intresserade tränarna. Foto: Ivan Zulueta Flores

Under en heldag grillades B- och C-tränare i hoppning på Rekasta för Sylve. Ämnet var grundridning och tränarna var mer än nöjda med utbildningsdagen.

Upplands Ridsportförbund hade bjudit in tränare i främst Uppland, men även tränare från närliggande distrikt var välkomna. Därför var både Stockholm och Västmanland representerade på tränardagen.

Kursen var fulltecknad och intresset stort för att lära sig mer om varför det är så viktigt att lära sig grunderna i ridning.

– Det kändes väldigt bra, deltagarna var mycket intresserade och det var många som ville vara med, konstaterade Sylve efter kursen.

Efter den första samlingen hade Sylve en liten förevisning där Denise Lind red och Sylve berättade vad han ville se och hur han vill att både häst och ryttare ska arbeta för att utvecklas.

Därefter instruerade Sylve flera av sina ordinarie elever, samt att några av kursdeltagarna var med och red. Sylve gick igenom olika övningar anpassade efter ryttarens och hästens utbildningsståndpunkt och kursdeltagarna antecknade flitigt och ställde frågor.

– Det här var verkligen en jättebra fortbildningsdag, sånt här vill vi ha mer av, menade flera av tränarna som var på plats.

Trots kylan var intresset p topp under hela fortbildningsdagen. Foto: Ivan Zulueta Flores
Trots kylan var intresset på topp under hela fortbildningsdagen. Foto: Ivan Zulueta Flores