Sylves analys: Vilken sport vi bjöds på

Peder imponerade på Sylve i den andra omgången av Världscupfinalen. Här från ett tidigare tillfälle. Foto: Ivan Zulueta Flores

Sylve fortsätter att analysera världscupfinalen i hoppning. I dag gillade han mer vad han såg.

”Wow, vilken härlig sport.

Peder…..bara att lyfta på hatten, vilken prestation!

I dag hade dessutom banbyggaren fått till en mycket bra bana. Stor och teknisk, där sporten på högsta nivån får visa hur det ska se ut, och det är ju det vi vill se så som publik.

Däremot fanns det väl en del mer att önska från banan från första omgången i går. I princip inga alternativ överhuvudtaget, vilket är normalt för tidshoppningen och därmed ingen spännande klass att titta på.

Men… om nu Världscupen ska vara världsmästerskapet inomhus, som det är uttalat i alla fall och då håller inte nuvarande upplägg.

Många ryttare i början av startfältet har inte på den här nivån att göra, än! Det gör att det blir tråkigt att titta på och dessutom ingen bra sport.

Jag tycker att man borde göra som det går till inför den stora Nations Cup-finalen. Där får alla de lag som kvalat i division 2, rida en ”extra” semifinal innan den stora finalen, vilket har varit väldigt bra. Då kommer de bästa från den ligan till final, och då kan det bli bra sport från början till slut.

Det är faktiskt stor skillnad på att kvala i den Asiatiska, östamerikanska, östeuropeiska ligan, med flera, jämfört med den västeuropeiska ligan.

Dax för nytänkande om världscupen ska hålla sin status i framtiden och få med de bästa ryttarna till final.”

Sylve Söderstrand