Svenska råvaror viktiga för RS Mustang

JumpClub och RS Mustang har samarbetat i flera år. Bland annat avgjordes finalen i RS Mustang Cup i samband med JumpClubs augustitävlingar.
JumpClub och RS Mustang har samarbetat i flera år. Bland annat avgjordes finalen i RS Mustang Cup i samband med JumpClubs augustitävlingar.

JumpClub och RS Mustang inledde ett samarbete redan 2012. De senaste åren har RS Mustang tagit fram ett flertal nya fodersorter, och även utvecklat sitt sortiment av stallströprodukter och företagets foder blir allt mer populärt på marknaden.

Med bas utanför Enköping, inte alls långt från Rekasta, finns det många naturliga kopplingar mellan JumpClub och RS Mustang. Företaget tillverkar både foder och stallströ, och erbjuder därför fri frakt till dig som köper foder och strö samtidigt.

– Alla våra produkter har enbart svenska råvaror, vilket är bra både för miljön – då vi bland annat minskar transporterna – och för det svenska lantbruket, förklarar Elisabeth Pedersen på RS Mustang.

RS Mustang har ett brett fodersortiment eftersom behoven hos de svenska hästarna varierar kraftigt. Man arbetar också hårt för att utveckla nya produkter. Senaste tillskottet är RS Mustang Diet, som är bra för hästar som lätt lägger på hullet (läs mer om det nya fodret här).

Slobber Mash lanserades 2013 och har snabbt blivit populärt bland hästägare. Precis som alla andra RS Mustang-foder är Slobber Mash uteslutande tillverkat av svenska råvaror.
Slobber Mash lanserades 2013 och har snabbt blivit populärt bland hästägare. Precis som alla andra RS Mustang-foder är Slobber Mash uteslutande tillverkat av svenska råvaror.

Under 2013 lanserades Slobber Mash, som är bra för hästarnas matsmältning och ett foder som även de mest kinkiga hästarna brukar äta med god aptit. Fodret blandas med vatten och finns både med och utan havre.

– Vi har många foder som inte innehåller havre, utan i stället ångkokt korn och vete. Många ryttare upplever att deras hästar blir lite för heta med ett kraftfoder med havre i, så därför har vi tagit fram ett flertal fodervarianter utan. Alla våra produkter som har ordet Original i namnet är havrefria, berättar Elisabeth Pedersen.

I alla RS Mustang-foder finns också linfrökaka för att gynna hästens matsmältning.

– För oss är hästens välbefinnande väldigt viktigt. Det är också viktigt för oss att ha ett så komplett sortiment som möjligt, så att du kan hitta fullfoder som inte behöver kompletteras med mer än grovfoder, och tillskottsfoder som du kan komplettera med annat kraftfoder och grovfoder, menar Elisabeth Pedersen.

Förutom alla olika fodersorter satsar också RS Mustang stort på stallströprodukter av olika slag. Även här tittar man på nya produkter för att underlätta stallhanteringen så mycket som möjligt.

Här finns torv, torvmix, spån, spånpellets, pappersströ, halm och halmpellets i olika former och storlekar på förpackningarna som de levereras i. Läs mer om RS Mustangs stallströ här

– Vi brukar säga att med produkter från oss kan hästen äta bra, sova bra och på så sätt må bra, avslutar Elisabeth Pedersen.

Olika foder till olika hästar
Den svårfödda hästen som behöver ha en havrefri diet fodras lämpligen med Fiber Original, som har ett något högre proteininnehåll och innehåller hackad lusern.

För den som har ett grovfoder med lågt energivärde, eller en häst som behöver mer energi, är det bra att använda Active, som finns både som pellets och müsli.

Till en växande unghäst, en tävlingshäst som behöver bygga mer muskler, eller om du har ett grovfoder med lågt proteininnehåll passar Protein + bra. Även det finns både som pellets och müsli.

Det finns också ett flertal andra varianter av RS Mustang-foder, till exempel för den äldre hästen, för den som är konvalescent, för det dräktiga stoet och så vidare. Totalt finns 17 olika sorters RS Mustangfoder.
Här kan du läsa mer (länk till RS Mustangs fodersida)

Många ryttare använder RS Mustang:
Här är några ryttare som alla använder RS Mustangs foder:
Sylve Söderstrand, Lotta Björe, Helena Lundström, Emma Emanuelsson, Nathalie Adelborg, Stina Lillje, Linn Backman, Svante Johansson, Arnold Assarsson, Lotta Sjöberg, Mads Hendeliowitz, Jeanna Högberg, Mattias Jansson, Maria och Ebba von Essen, Tobias Hansson, Niklas Lindbäck, Maria och Anna Bredberg, John Österdahl, Nicholas Demitri, och många fler.