Storslam för JumpClubs ponnylag

JumpClubs vinnande Elitserielag bestod av Signe Svensson, Fredrica von Celsing, Tilde Jansson och Kajsa Björe.

JumpClubs ponnylag fick en storartad start på säsongen. Idel felfritt och seger för både division I- och Elitlaget vid helgens premiär i Heby.
– Skönt att få vinna första omgången, den är alltid svår, menade Lotta Björe nöjt efter Elitlagets serie.

Det vimlar av skickliga ponnyryttare i JumpClub för närvarande. Kanske är bredden ännu större i år än den varit tidigare, trots att JumpClub har en framgångsrik historia i ponnyallsvenskans högsta serie som slutar med SM-final på Strömsholm i början av juni.

Sent på lördagskvällen var det dags för starten i division I, med 11 lag från bland annat Uppland, Västmanland, Sörmland och Örebro. JumpClub var ett av tre lag som tog sig vidare till omhoppning – och man var klar redan efter att de tre första ryttarna ridit då Saga Lannefelt, Tilda Sandstedt och Millie Johansson alla satte var sin klockren nolla. Då spelade det ingen roll att Emma Lahtinen fick ett oturligt nedslag.

I omhoppningen var det dock inget snack. Alla fyra red felfritt och var dessutom snabba – laget vann med fem sekunders marginal.

Elitlaget på söndagen ville inte vara sämre. Här kom tio lag till start och JumpClub hade – till skillnad från tidigare år – en majoritet av D-ponnyer i laget. Enda C-ekipaget, Signe Svensson och Törnrosa, gav laget en bra start med en säker felfri ritt. Därefter kom de tre D-ponnyekipagen och upprepade bedriften; Fredrica von Celsing/Boolagh Gypsy Boy, Tilde Jansson/Lookout Oysters Spring och Kajsa Björe/Ally var alla högt över hindren och därmed lätt vidare till omhoppning.

Här blev det fyra lag som gick vidare, men i omhoppningen satte tjejerna var sin snygg och snabb nolla. Laget var närmare två sekunder snabbare än tvåan och segern mycket välförtjänt.

– Precis den start vi behövde. Tjejerna red jättebra och ponnyerna hoppade strålande, berömde Lotta Björe.

Speak Your Mind

Samarbetspartners