Större ridbana på Rekasta

Arbetet med att bredda ridbanan på Rekasta pågår för fullt.
Arbetet med att bredda ridbanan på Rekasta pågår för fullt.

Nu blir utebanan på Rekasta större. Till våren kan kurseleverna och de som tävlar på JumpClub rida på en bana med måtten 38×75 meter.
– Vi gör det här bland annat för att kunna ha större tävlingar, berättar Sylve.

Just nu grävs och planeras det för fullt på Rekasta. Utebanan håller på att breddas och arbetet går i raketfart.

– Förhoppningen är att allt med banan, underlag och staket, med mera, är klart innan vintern kommer. Däremot kommer vi att vänta till våren med att bygga ut bevattningen, berättar Sylve.

En breddning av banan är efterlängtad, både för kursverksamheten och tävlingarna som arrangeras på Rekasta. Dessutom blir det sand på en del av dagens gräsbana där det blir möjlighet att hoppa fram.

– Med en större fibersandbana är vi inte lika väderberoende som vi har varit när vi har behövt förlita oss till gräsbanan för att arrangera större klasser. Men visst kommer vi att ha vissa tävlingar på gräs också när underlaget där är bra, förklarar Sylve.

Under 2016 kommer JumpClub Ridsportförening att fortsätta med de populära tisdagstävlingarna under våren. Dessutom blir det ett tredagarsmeeting för både ponny- och häst i mitten av maj, där det bland annat ska ridas en Medelsvår A för ponnyer. Dessutom ska man ha ett nationellt meeting för häst i september.

– När ridbanan är breddad siktar vi på att bygga ut domartornet så att vi kan ha sekretariat där också, berättar Sylve som ser fram mot den fortsatta utvecklingen av Rekasta.