Spar miljösmart!

G_ho

Ett bra foder är viktigt för att hästen ska kunna prestera på topp – men foder är också en stor kostnad för hästägaren. Genom att tillhandahålla både foder och strö, vill RS Mustang erbjuda kunderna ett både mer ekonomiskt och miljövänligt alternativ. 

– Fler och fler hittar fördelarna med att beställa foder och strö från samma leverantör, säger Elisabeth Pedersen på RS Mustang. Transporterna är dyra och dessutom behöver vi alla värna om miljön. Vi har ett stort sortiment när det gäller både stallströ och kraftfoder. Hos oss beställer man allt på en och med samma leverans och på så sätt blir det ekonomiskt.

Du kan ringa eller maila till RS Mustang och få råd och tips på hur du kan sätta samman din order.
– Vi levererar över hela Sverige. Allt kommer på pall i småsäck eller storsäck, allt från säck på ca 13 kg till storsäck på ca 1000 kg.

Torv är fortfarande det mest ekonomiska ströalternativet, men det som ökar allra mest är halmpellets.
– Halmpellets är en relativt billig produkt som är lätthantering och lättskött. Den fryser inte om den står ute på vintern, ger mindre gödsel och har ett bra andrahandsvärde eftersom det är en miljövärdig produkt där gödslet är lätt att bli av med.
strökollektion. frilagd

Elisabeth berättar att RS Mustang har börjat trumtorka halmen för att få bästa möjliga kvalité.
– I år har vi fått en fantastiskt bra kvalitén eftersom halmen är fin och torr. Då blir kvalitén extra bra. Det gäller ju att skapa en miljö där mögelsporer inte trivs, därför ska halmen vara så torrt som möjligt.

Leveranstiden är högst 10 arbetsdagar, men oftast går det snabbare. Ju större kvantiteter desto billigare blir fraktkostnader.
– Vårt mål är att nå ut till så många som möjligt med bra produkter. Dessutom har vi personlig service.

extra_allt_stina_lilje_utv

Stina tänker ekonomiskt

Stina Lillje är en av många ryttare som upptäckt att det går att spara pengar på att beställa både kraftfoder och stallströ från ett och samma ställe.
– Det är väldigt bra fraktmässigt att beställa från RS Mustang, berättar Barbro Lillje, mamma till Stina. Vi beställer 48 pallar på en gång och det är både lätt och smidigt. Dessutom är personalen väldigt lätt att ha att göra med.

Stina bor på Hamre Västergård strax utanför Arboga. Från RS Mustang beställs både spån, musli och pellets original, mineraler och betfor. Ett par tävlingshästar får musli aktiv.
– Spånet håller en väldigt hög kvalité. Vi har provat att köpa spån från annat håll men det var mycket dammigare. Det kan inte vara bra varken för hästar eller människor.
Foderkollektion.frilagd

RS Mustangs foder har använts i många år på Hamre gård, även om gården producerar egen havre.
– Många hästar står på både havre och musli medan det finns ett par som får bara havre och andra som bara får musli. Vi rättar oss efter de olika individerna.

Just nu är Stina fullt sysselsatt med att förbereda ett helt gäng unghästar för Breeders. Vi på JumpClub önskar henne lycka till!

Bra service

Lotta Björe beställer också både foder och strö från RS Mustang.
– Det är jättesmidigt och de har så himla bra service, säger Lotta. Jag behöver knappt ringa för Elisabeth känner på sig när det är dags att göra en ny beställning.

Ett foder av god kvalité är viktigt för Lotta och dessutom tycker hon att hästarna är blanka och runda. Och mest används pellets original.
– Jag har ju många unghästar hemma i stallet och det kan vara svårt att hålla dem runda över rumpa och rygg.

I boxarna använder Lotta spånpellets i botten och sen kompletterar hon med halmpellets.
– Det är så drygt så det blir knappt något gödsel alls i containern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *