Snart öppnar nytt ridsportcenter på Gotland

Ett nytt ridcenter och mysigt gårdscafé. Just nu håller det äkta paret Sylve Söderstrand och Ivan Zulueta Flores på att förvandla gården Lunds Allé på 25 hektar i Västerhejde till ett nytt gotländskt sommarparadis. Älskar du hästar, att rida eller bara vill avnjuta en idyllisk gotländsk stund är det här en destination för dig.

 

Hästar har varit Sylves passion hela livet och han har haft sina största framgångar som tränare och förbundskapten för både det svenska och norska landslaget. Sylve som är uppvuxen på Gotland har länge varit baserad i Spå fastlandet, Enköping, Strömsholm och Stockholm, men har börjat tröttna på alla resor som hans träningsuppdrag innebär. Att återvända till Gotland och starta ett nytt äventyr med maken Ivan känns perfekt just nu.

– Det var inte alls planerat att vi skulle köpa gård på Gotland, men mina elever har frågat om de inte kan få komma hit och träna. Då började vi kolla runt lite och hittade det här stället på nätet. Det är ett fantastiskt projekt och en utmaning, säger Sylve Söderstrand.

 

En gemensam oas med ett mysigt gårdscafé

Den stora gården består av stora gamla ekar, vackra slätter och flera gårdshus. Den före detta verkstaden kommer bli ett gårdscafé där Ivan Zulueta Flores, som är mycket duktig i köket, kommer stå för menyn.

– Det har alltid varit en dröm att driva en liten gårdsrestaurang, och nu är det på väg att bli verklighet, så kul. Lunds Allé är en sån inspirerande plats, berättar Ivan,

GÄSTBOENDE

Gästboende kommer finnas i olika former redan till sommaren.

– Vi kommer att bygga en liten B&B, med ett antal rum för gäster både med och utan häst. Redan till sommaren kommer stallet vara klar för ett 12 talet hästar, berättar Sylve.

Stora planer på ridsport för hela ön

På området har det byggts en ny träningsbana med fibersand och planen är att det ska byggas en större bana i framtiden som är mer anpassad för tävlingar.

– Vi ska ha en riktigt bra utebana för att jag ska kunna ha träningar men också för att gotländsk ridsport ska kunna ta del av det här. Vi vill jobba ihop med flera tränare och ha aktiviteter tillsammans, säger Sylve Söderstrand.

Hopp för att återinföra hopparveckan

Det skulle vara oerhört kul att återinföra den populära ”Gotlands” veckan som var mycket populär på 80-90 talet, som årligen brukade anordnas på Gotland.

– Jag har ett stort kontaktnät och stor erfarenhet och jag hoppas att Gotlands ridklubbar skulle tycka det vore kul. Det är helt fantastiskt att kunna fortsätta med min sport här på Gotland igen, det var ju här det började för mer än 50 år sedan, , berättar Sylve.

Lunds Allé är ju en så otroligt härlig plats och det finns så mycket härliga energier här.

 

Vill du ta del av vår resa? Följ oss gärna på Instagram Lunds Allé Gotland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *