SM-silver till Ebba

Ebba Lindbergson och Munsboro Cross tog en jättefin silvermedalj vid årets inne-SM i hoppning för C-ponnyer. Foto: Karin Lindbergson

Ebba Lindbergson och Munsboro Cross red hem SM-silver i kategori C, men det var mycket nära att det blev ett guld.

Nio ekipage från JumpClub tog sig till SM-final vid mästerskapet för ponny- och childrensryttare vid tävlingarna i Billdal. Bäst lyckades Ebba Lindbergson och Munsboro Cross, som var ett av endast två ekipage som red båda omgångarna felfritt.

Omhoppning om guld- och silver väntade. Ebba hade nackdelen av att starta först och kom lite för nära på första hindret så att bommen föll. Resten av omhoppningen var däremot perfekt och Ebba stannade på fyra fel.

Därmed kunde Lilly Johansson från Hittarps Ridklubb gå in för att ”bara” rida felfritt. Något hon lyckades med och då hjälpte det förstås inte att Ebba var tio sekunder snabbare i mål – men det blev en mycket fin silvermedalj till 13-åringen.

JumpClub hade också en ryttare till omhoppning om guldet i kategori D. Hilda Denkert och Carraig Donn var ett av fem ekipage som klarade att rida felfritt i båda omgångarna. Därmed blev det omhoppning och Hilda gjorde ett bra försök att vara med och slåss om medaljerna. Tyvärr blev det åtta fel i omhoppningen och en bra femteplats till slut.

Det blev ytterligare en SM-placering till JumpClub när Kajsa Björe och Carrie CM slutade på 12:e plats i kategori D efter 0+13 fel.

I finalen för Childrens-ryttarna gjorde Fredrica von Celsing och La Grande Dame en väldigt fin ritt i ekipagets första 1.25-hoppning. Ett enda nedslag, samma resultat i den första klassen, gjorde att Fredrica slutade på tionde plats, precis utanför placering.

 Här hittar du resultatet från SM-hoppningarna i Billdal.

Speak Your Mind

Samarbetspartners