SM-guld till JumpClub

JumpClubs ponnylag vann SM-guld i år igen. 
– Fantastiskt bra av tjejerna, vilket gäng, berömde lagledaren Jenny Nordlöw.

Tolv lag var i finalen, de sex bästa gick vidare till andra omgången. Efter första rundan låg JumpClub, Skogslotten och Helsingborg i delad ledning med fyra fel var.

I JumpClubs lag inledde Signe Svensson/Törnrosa med att riva hinder två, men var sedan felfri utan problem. Kimia Kadestam/Ohio One fick ett missförstånd på tredje hindret med en volt som följd, och gick sedan i mål med tio fel. Men både Tilde Jansson och Kajsa Björe med Lookout Oysters Spring och Ally var felfria och därmed i topp inför avgörandet.

Kajsa Björe och Ally på ärevarvet.

I andra omgången inledde Signe igen, den här gången blev det ett förargligt nedslag på tredje hindret men sedan felfritt. Kimia var däremot felfri ända fram till näst sista hindret innan den bommen föll.

– Hon blev för stark för mig så det var inte helt lätt, erkände Kimia.

Tilde upprepade sin felfria ritt och därmed hade Kajsa avgörandet i egna händer. Felfri och segern var klar.

– Jag hade ingen aning om det förrän man sa det i högtalaren, men det gick ju bra ändå, menade Kajsa lugnt.

Ett välförtjänt SM-guld till tjejerna som naturligtvis ska firas med en dag på Gröna Lund, vilket är tradition för JumpClubs ponnygäng. Reserv i finalen var Lisen Nordlöw och Hectors Hero. Även Fredrica von Celsing har ingått i laget då hon var med i den första omgången av Elitserien för ponny.

Här hittar du resultatet.

Speak Your Mind

Samarbetspartners