SM-guld till Alice Tapper

Alice Tapper och Cougar Q, SM-vinnare i Young Rider-klassen 2018. Foto: Lasse Tapper

JumpClub-ryttaren Alice Tapper tog sitt första individuella SM-guld i hoppning vid helgens tävlingar på Åby Travbana. Med Cougar Q vann hon Young Rider-klassen i överlägsen stil.

Förra året tog Alice brons med Quincy, hennes första individuella SM-medalj. Men i år var det med Cougar Q som hon tog guldet. En häst som Alice bara har ridit sedan i höstas och som hon rider för försäljning.

Ekipaget vann det första kvalet – en 1.40-hoppning bedömning C, sedan var de ett av endast två ekipage som klarade andra kvalet – en 1.45-hoppning – felfritt. Därmed hade Alice en klar ledning inför söndagens final som reds i 1.50-hoppning. Ett drygt nedslag till godo, som sedan växte till tre nedslag när Alice väl gick in på banan.

Väl i finalen blev det ett nedslag, men det räckte mer än väl till SM-guld, obligatoriskt dopp i vattengraven och en fin segercheck på 40 000 kronor.

Alice red också Doge Dogelito i senior-SM. Där var hon, tillsammans med fem andra ryttare, bäst i finalklassen 1.55-hoppning med fyra fel. Det gjorde att hon avancerade till tionde och sista placering i SM-klassen totalt.

Det blev fler JumpClub-placeringar under SM. Filippa Enmark och King Kong van’t Valissenhof slutade på en fin sjätteplats i juniorklassen med 13 fel totalt efter de tre rundorna.

Även Joel Torstenson gjorde bra rundor i junior-SM, men tyvärr räckte det inte till final den här gången. Finalplats blev det dock för ungdomsryttaren Tova Ottosson, som dock valde att inte rida 1.50-klassen. Med sin Deister debuterade hon nämligen i 1.45-hoppning i kval 2, och hade endast ett tramp i vattengraven. Därför var Tova nöjd med den insatsen och ville inte gå upp ytterligare ett snäpp i klasserna under SM.

Här hittar du alla resultat från SM-hoppningarna

Speak Your Mind

Samarbetspartners