Så nära, så nära …

Torsdagens bana inför besiktningen. Man funderar på vad banbyggare Cottier skulle hitta på för kluriga svårigheter.
Torsdagens bana inför besiktningen. Man funderar på vad banbyggare Cottier skulle hitta på för kluriga svårigheter.

Laghoppningen på VM är klar och det blev ingen svensk medalj, men det var nära. Däremot är Sverige kvalificerat till OS i Rio. Sylve visar här lite bilder och berättar mer om vad som hände innan laghoppningens avslutning. 

Ett enda litet nedslag från medalj i VM. Klart att det känns retligt, men ryttare och hästar har gjort det väldigt bra och det är tur för oss att vi har en sådan ryttare som Rolf-Göran i laget.

Det började ju så bra efter tidshoppningen, men tyvärr var vi inte tillräckligt bra andra dagen. Men att efter tre rundor vara en enda rivning från den där medaljen vi ville ha och siktade mot, visar dels att vi hänger med i toppen och dels hur små marginaler det är i den här sporten. Man ska komma ihåg att vi hade tre mästerskapsdebutanter med i laget, Alexander, Cafino och Sibon.

I går kväll åt hela gänget middag på ryttarhotellet och för både Henrik och Peder är VM över, medan Rolf laddar om inför lördagens tuffa semifinal. Alexander är reserv och vi får se om han kommer med eller inte. Så nu får vi hålla tummarna för att vi har en svensk med i hästbytarfinalen på söndag!

Sylve Söderstrand

Jag är inte ensam JumpClub-are här på VM. Lotta Björe kommenterar som vanligt för SVT och den här gången har hon Emma Emanuelsson med som gör medhjälpare.
Jag är inte ensam JumpClub-are här på VM. Lotta Björe kommenterar som vanligt för SVT och den här gången har hon Emma Emanuelsson med som medhjälpare.
Pedro är alltid ringmaster på alla stora tävlingar!  Han är enormt positiv och styr upp så att alla ryttare kommer i tid in på banan. Han är alltid "snyggt" uppklädd och man vet aldrig vad han hittar på. På hästbesiktningen hade han en papiljott-peruk. Här blir han intervjuad av SVT.
Pedro är alltid ringmaster på alla stora tävlingar! Han är enormt positiv och styr upp så att alla ryttare kommer i tid in på banan. Han är alltid ”snyggt” uppklädd och man vet aldrig vad han hittar på. På hästbesiktningen hade han en papiljott-peruk. Här blir han intervjuad av SVT.
Sedan första juli kontrolleras alla hästars bakbensdamasker innan de går in på banan. Här är Boot Control på VM-arenan.
Sedan första juli kontrolleras alla hästars bakbensdamasker innan de går in på banan. Här är Boot Control på VM-arenan.
Tre timmar innan torsdagens avgörande laghoppning var det lugnt och stilla på framhoppningen. Lovar att det var mer aktivitet senare ...
Tre timmar innan torsdagens avgörande laghoppning var det lugnt och stilla på framhoppningen. Lovar att det var mer aktivitet senare …