Ryttarkoll i Europa och USA

Sylve har varit iväg och tittat till sina tilltänkta OS-ekipage. Bland annat har resor till Spanien och USA klarats av.

VägentillRio1

– Alex har ju visat tidigare att han är duktig på att plocka fram hästar och ta dem till en ny nivå. Nu har han flera fina hästar i stallet och gjorde riktigt bra resultat med till exempel Waterford, berättar Sylve.


Här hoppar Alexander ett språng på framhoppningen med Waterford inför 1.50-hoppningen som ekipaget kom tvåa i.

Waterford, som vann ungdoms-EM förra året med Ebba Larsson i sadeln, har varit hos Alexander sedan i september. När Sylve var på plats blev ekipaget tvåa i en stor 1.50-hoppning i hård konkurrens.

– Det såg väldigt bra ut, konstaterar Sylve.

Dessutom har Alexander Volstrups Cody i stallet, som visserligen är en ung häst men mycket intressant för framtiden.

Sylve är också imponerad av tävlingsplatsen i Wellington där Winter Equestrian Festival hålls under tolv veckor, från januari till april.

– Jag var där första gången för cirka 30 år sedan, och anläggningen har utvecklats enormt, menar Sylve och konstaterar att det inte är konstigt att så många av världens bästa ryttare väljer att lägga hela eller delar av vinterns uppladdning där. Det finns otroligt många klasser att välja på och fina förutsättningar för att förbereda hästarna på bästa sätt.


Peter Wylde – en av Sylves favoritryttare – var tillbaka på tävlingsbanan i Wellington. ”Man kan inte annat än beundra hans sätt att rida”, menar Sylve.

Det blev också en tripp till södra Europa för att titta till bland andra Malin Baryard Johnsson, Douglas Lindelöw och Charlotte Mordasini.

– Alla tre har sina hästar i bra form och det ser lovande ut. Douglas fina Balou’s Lady utvecklas på rätt sätt, Malin och CueChanna såg ut att trivas ihop och Charlotte har tävlingsdebuterat med Miebello, berättar Sylve.

Ryttarna fortsätter nu att matcha sina hästar för större uppgifter. Många åker till belgiska Lanaken för att rida lite större klasser och så småningom väntar första omgången av Nations Cup i St Gallen i juni.

Men innan dess ska många tävlingar klaras av. Först väntar Världscupfinalen i Göteborg redan till påsk.