Renteo – ett framgångskoncept

För drygt ett år sedan startade VHTC konceptet Renteo som innebär uthyrning av hästlastbilar. Nu utökas Renteo till att även omfatta uthyrning av trailer.

– Renteo växer hela tiden, berättar Ola från VHTC. Vi har för närvarande ett 20-tal ombud över hela Sverige och vi har många återkommande kunder.

Målet är att det ska finnas hästtransporter att hyra inom 10 – 15 mils radie – helst inom 5 mil – i hela Sverige, i alla fall norr om Dalälven.
– Vi märker att även ryttare som har en egen hästtrailer ibland väljer att hyra en lastbil exempelvis för längre resor till tävlingar eller i samband med hästköp för att öka säkerheten.

Under våren lanseras ett helt nytt bokningssystem som är mer kundanpassat och ökar tillgängligheten och där kommer att bli lättare för kunden att hitta information.
– Det blir samma system som om du vill hyra en stuga i fjällen. Du kan söka på ett speciellt område och då kommer det upp exakt vilka ombudet som finns inom området med uppgift om de lastbilar och trailer som finns att hyra. Där kan kunden själv boka sin bil och betala sin hyra.

Axel Venehult – ett av Renteos ombud

Ett av Renteos ombud är Axel Venehult, en seriöst satsande hoppryttare från Stockholm. Axel har en 2-hästars lastbil av märket Theault Proteo som han hyr ut.

IMG_6058-Redigera1-940x380

Vi ringde upp Axel för att ta reda på vem han hyr ut hästlastbilen till och hur det går för honom.
–    Jag hyr ut min 2-hästars lastbil ganska mycket, berättar Axel. Det kan vara ryttare som ska hämta hem en nyköpt häst eller hästägare som behöver åka med sin häst till en veterinärklinik. Sen är det ryttare på en ridskola som brukar hyra lastbilen när de ska åka på tävling med ridskolehästarna.

Alex berättar att det har varit lite lugnare under andra halvan av januari och februari månad så här långt, men snart sätter tävlingssäsongen igång. Man kan välja att hyra Axels lastbil ett dygn, en helg eller en hel vecka.

Alex har även en större hästlastbil men den hyr han inte ut.

Mer information om Renteo hittar du här!