Ponnyryttarna höll för trycket

JumpClubs vinnande ponnylag i premiären: Hilda Denkert, Kajsa Björe, lagledare Josephine von Celsing, Nathalie Persson och Ebba Lindbergson.

JumpClubs ponnyryttare klarade favoritskapet alldeles utmärkt och vann den första omgången av ponnyallsvenskans Elitserie. Dessutom blev det mängder av framgångar i övriga klasser för ryttarna.

Strömsholm stod som värd för tre dagars tufft ponnytävlande, med första omgången av Elitserien som lördagens huvudnummer, samt Medelsvår A och kval till inverkans-SM som höjdpunkter på söndagen.

Och det blev JumpClub-ryttare i topp i nästan allt. I Elitserien var JumpClub ett av tre lag som hade noll fel efter grundomgången och skulle göra upp om placeringarna i en omhoppning. Där hade övriga inte en chans. Felfritt igen, och mer än fem sekunder snabbare än tvåan Åsebo gjorde att laget fick precis den där starten man ville ha.

I laget red Nathalie Persson/The Lovely Boy, Ebba Lindbergson/Munsboro Cross, Hilda Denkert/Carraig Don och Kajsa Björe/Bright Eyes. Kajsa var den ryttare som red snabbast av alla ryttare i omhoppningen.

På söndagen var det sedan dags för ännu högre klasser – lagpremiären reds i Lätt A. I Medelsvår A blev det, precis som i Kungsbacka, bara JumpClub-ryttare som vinnare. Kajsa Björe och Bright Eyes upprepade sin seger från Kungsbacka med en snabb och felfri ritt i kategori D. I kategori C var det Kimia Kadestam och Munsboro Sniper som red felfritt och snabbast.

I Medelsvår B, som också var ett kval till inverkans-SM, blev det många JumpClub-ryttare i toppen. I inverkansklassen kategori C kom Fredrica von Celsing/Jessame Calco tvåa, tätt följd av Nathalie Persson/The Lovely Boy och Isabella Blomberg/Oms Mellow Yellow, på tredje och fjärde plats. I kategori D vann Kimia Kadestam med Ohio One och där var Ingrid Ravik sjua med Attyrory Bye Bye Love.

Här hittar du alla resultat

Speak Your Mind

Samarbetspartners