Nytt foder för tjocka hästar

Inget socker och mycket fibrer är en del av hemligheten med RS Mustangs nya dietfoder för hästar.
Inget socker och mycket fibrer är en del av hemligheten med RS Mustangs nya dietfoder för hästar.

Dietfoder har länge funnits för både hundar och katter. Nu finns det även dietfoder för hästar, som JumpClubs samarbetspartner RS Mustang har tagit fram.

– Överviktsproblem hos häst kan ge många och allvarliga sjukdomar. Förutom diabetes, som är en ganska extrem följd, kan hästen få störningar i matsmältningsorganen till följd av kolik. Luftvägsproblem och belastning på leder samt hjärt- och kärlproblem. Även fång kan vara en allvarlig följdsjukdom som är mycket smärtsamt för hästen, säger Michaela Lindbäck, agronom på RS Mustang.

Det är därför som RS Mustang har utvecklat ett dietfoder, som är anpassat till hästar som lätt går upp i vikt. Fodret är fiberrikt med lågt stärkelseinnehåll (enbart 9,5 procent), vilket är bra för insulinkänsliga hästar som ligger i riskzonen för att utveckla fång. Fodret är sockerfritt, har bra proteinvärde och är dessutom berikat med både vitaminer och mineraler. Det här gör att RS Mustang Diet bara behöver kompletteras med ett bra grovfoder för att hästen ska få en hälsosam foderstat.

Övervikt är vanligt förekommande hos både ponnyer och hästar. Orsaken är oftast överutfodring i kombination med att hästen motioneras för lite.

Är du osäker på om din häst äter rätt och har en välbalanserad foderstat? Du kan få gratis foderrådgivning hos RS Mustang, ring 0171 – 41 41 80, eller fyll i formuläret här.

Här kan du läsa mer