Ny kanonhelg för JumpClubs ponnyer

JumpClubs division I-lag för ponnyer som red till sig en fin tredjeplats i helgen.

JumpClubs ponnylag i Elitserien stormar vidare mot SM-final. Även i andra omgången blev det en seger för laget som toppar serien med god marginal. Även division I-laget gjorde det bra med en fin tredjeplats.

Elitserielaget åkte till Åsebo utanför Avesta för att försöka följa upp premiärsegern för en månad sedan.

Lisen Nordlöw och Hectors Hero inledde med en felfri ritt i laget, som reds i Lätt A+. Övriga JumpClub-ryttare ville inte vara sämre. Felfritt även för Kimia Kadestam/Ohio One, Tilde Jansson/Lookout Oyster Spring och Kajsa Björe/Fanad Tracy.

Ytterligare ett lag klarade banan felfritt och det blev omhoppning. Lisen och Kimia red med fyra fel, medan Tilde var felfri. Även Kajsa fick ett nedslag och därmed fick tiden avgöra vilket lag som stod som segrare – men eftersom både Tilde och Kajsa var väldigt snabba skiljde det fem sekunder mellan lagen – till JumpClubs fördel.

JumpClub har en stor bredd på sitt elitlag i år. Bara Tilde Jansson och Lookout Oyster Spring har varit med i båda omgångarna. Kajsa red också i första omgången, men då med en annan ponny.

Nu väntar avslutningen av Elitserien på hemmaplan, vid JumpClubs tävlingar i mitten av maj innan det är dags för SM-final.

Även division I-laget var i farten i helgen när andra omgången reds i Hamre. Här blev det en fin tredjeplats för laget, som bestod av Tilda Sandstedt/Henry 330, Selma Stockhaus/Domino, Ellen Selin/Wanmere Teaparty och Maja Croon/Build or Bust. Här red Tilda och Selma felfritt, medan Ellen och Maja fick fyra fel var.

– Bra ridet av alla ryttarna, berömde lagledaren Karin Lindbergson.

Speak Your Mind

Samarbetspartners