Modiga Angelica ser till att ta chansen

Angelica Augustsson berättade om sin framtid och om varför hon bytte till en ny arbetsgivare. Foto: Ivan Zulueta Flores
Angelica Augustsson berättade om sin framtid och om varför hon bytte till en ny arbetsgivare. Foto: Ivan Zulueta Flores

Många ville höra vad Angelica Augustsson hade att säga när hon kom till JumpClubs monter i Falsterbo. Att våga göra förändringar och att ta chansen var något hon pratade om.

– Det är förstås roligare att få vara med och rida än att stå bredvid, men vi har många bra ekipage och mina hästar är inte riktigt där än, konstaterade Angelica när hon fick frågan om det var trist att inte få rida eftermiddagens nationshoppning.

Sedan årsskiftet arbetar Angelica på Ashford Farm i Belgien. Det innebar också att hon lämnade en landslagsplats och sina bästa hästar kvar i Tyskland.

– Det var inget helt lätt beslut, men jag kände att jag kunde lära mig mer och därför flyttade jag. I dag köper vi in lovande hästar, mest yngre förmågor, och sedan är planen att behålla de bästa – vilket är något helt nytt för mig. I Tyskland skulle de hästarna säljas, berättade Angelica.

– Jag räknade också med att gå ner i klasserna och vara borta från landslaget i ett år ungefär, men sedan har vi hittat riktigt bra hästar och jag har redan ridit flera femstjärniga tävlingar.

I Falsterbo har Angelica sina bästa hästar med, och målet är att rida söndagens Grand Prix. Dessutom har hon ett riktigt stjärnskott hemma i stallet. Ett sjuårigt sto med samma uppfödare som Mic Mac du Tillard, e. Diamant de Semilly.

Många kom för att lyssna på Angelica Augustsson.
Många kom för att lyssna på Angelica Augustsson.

– Hon kommer att bli en riktig stjärna och jag hoppas kunna ha med henne här i Falsterbo nästa år. Hon är ett litet fuxsto, men inte lika vild som Mic Mac, förklarade Angelica leende.

Att ta chansen var något Angelica uppmanade de som hade kommit för att lyssna. Att åka utomlands och jobba, även om man inte får rida så mycket utan mest jobba.

– Det gäller att vilja bli bättre, att utvecklas och att anta nya utmaningar, menade Angelica.