Laddat EM-lag på gång

I två dagar har Sylve samlat sina EM-ryttare för att förbereda det sista inför årets mästerskap. Det blev både lek och allvar, och en påminnelse om hur mycket lagmedlemmarna betyder för varandra.

– Vi samlades först i Falsterbo där vi byggde upp en del hinder och linjer som kan komma i Aachen för att förbereda oss på bästa sätt, berättar Sylve efter två intensiva dagar.

Efter att banbyggandet och lite ridning var klart åkte alla ryttare till Köpenhamn, där Henrik von Eckerman och Charlotte Mordasini mötte upp. Nu skulle hela EM-gänget för första gången samlas på allvar och lägga upp taktiken inför kommande veckas mästerskap.

– Vi pratade mycket om lag och vikten av att rida i lag. Alla fick dela med sig av sina erfarenheter och vi diskuterade också mycket om det som hände i Herning för två år sedan när allt inte gick vår väg i början men där det ändå blev en bronsplats till slut. Och det tack vare att vi verkligen var ett lag som stöttade varandra oavsett vad som hände inne på banan, förklarar Sylve.

Till sin hjälp hade man Henrik Gustafsson från SOK och självklart ingick det också en laginsats under kvällen innan det var dags för gemensam middag.

Det blev nämligen ”poängjakt” på Tivoli i Köpenhamn, där det gällde att samla ihop så många poäng som möjligt genom att utföra olika uppdrag och åka vissa attraktioner. Ju fler i varje lag som åkte de tuffaste attraktionerna, desto fler poäng.

– Det blev tufft både för Helena Persson och Douglas Lindelöw som båda blir rätt åksjuka, men ingen av dem backade utan ställde upp till 100 procent för laget. Det var starkt gjort, konstaterar Sylve.

Dagen efter var flera av ryttarna tillbaka i Skåne och Falsterbo, som den här dagen bjöd på ett ordentligt regnväder. Nu skulle måndagens uppbyggda hinder hoppas igenom – för att se att allt satt på plats innan Aachen.

– Hästarna såg fina ut och det var lika bra att det regnade ordentligt. Det kan det ju göra i Aachen också, menar Sylve.

På måndag öppnar stallarna för hopphästarna och redan måndag eftermiddag är det dags för veterinärbesiktningen. Onsdag 19 augusti är det dags för den första hoppningen. Då får vi se om svenskarnas förberedelser räcker till.