Kaxiga Allan hoppar högt

Allan och Thomas Ryan i en tuff 1.35-hoppning.

Alcapone des Carmille kom till Rekasta som nybliven 4-åring. Nu har han placeringar i internationell 1.35-hoppning.

I oktober 2014 kom en valpig 4-åring till stallet. Alcapone des Carmille (e. Diamant de Semilly-Heartbreaker, äg. Sylve Söderstrand och John Österdahl) kallas bara för Allan. Ett namn som passar honom bra – för det är en ganska tuff herre.

– Han är rätt känslig och blir lätt nervös. Men när han blir nervös försvarar han sig med att bli ordentligt kaxig, och då är han stor och stark, berättar Sylve.

Allan är född i september och när han kom till Rekasta var han inte mer än cirka 165 cm. I dag är han 179, så han har verkligen växt.

– Han är fortfarande valpig och matchades inte för unghästklasser som 5-åring. Det var han inte klar för, berättar Sylve.

Från början var han på Rekasta och reds och tävlades av Linn Backman. Men efter Arezzo förra året bestämde man sig för att låta irländaren Thomas Ryan rida honom i stället.

– Han var helt enkelt för stor och stark. Man måste göra det som är bäst för hästens utveckling och inte vara för principfast. Alla hästar och ryttare passar helt enkelt inte ihop, konstaterar Sylve.

Thomas har också fått kämpa, men har ridit Allan en hel del internationellt och gjort fina resultat i 1.35-hoppningar. Bland annat var ekipaget placerat i 7-årsfinalen i Arezzo förra helgen.

Här ser du tre olika filmer på Allan. Från första gången han hoppade på Rekasta till de två senaste starterna med Thomas Ryan.

Första hoppningen

Omhoppningen i Arezzo

Felfri ritt i en internationell 135-klass