Känsliga leder

G_tavling_action

Hopphästens leder och senor utsätts för enorma påfrestningar i samband med träning och tävling. Därför kan foderstaten behöva kompletteras med ett kosttillskott som stöttar funktionen i ledbrosk, ledkapslar, senor och ledband hos hästen.

Equitop Gonex® används med framgång av ett flertal namnkunniga tävlingsryttare, men även till många fritidshästar. Det kan användas understödjande som komplement till behandling av exempelvis kotleder och för hästar med återkommande ledproblem.
– Vi har en ponny som har känsliga leder och som tidigare hade problem, berättar Lotta. Sen vi började ge Gonex så har ponnyn varit helt fräsch.

Det är läkemedelsföretaget Boehringer Ingelheim som har tagit fram det naturliga fodertillskottet som är speciellt anpassat till den aktiva sporthästen.Preparatet kan med fördel användas i förebyggande syfte för att hjälpa hästen att hålla sig i toppform.
– Equitop Gonex® stärker ledbrosket, som fungerar som stötdämpare, och motverkar därför sportskador och överansträngning, säger Ingrid Andersen som är försäljningsansvarig på Equitop.

Equitop Gonex® innehåller Gonex med aktivt GLME (utvinns ur grönläppad mussla extrakt från Nya Zeeland) som bland annat innehåller fleromättade fettsyror. De olika näringsämnena hjälper hästen att stabilisera senor och ledband och göra dem mer elastiska. Dessutom innehåller det komponenter som smörjer och hjälper leden att stå emot de yttre påfrestningar och belastningar som sporthästen utsätts för.

Equitop Gonex® är en ren naturprodukt som de flesta hästar tycker om att äta. Kosttillskottet omfattas inte av några dopingrestriktioner. Observera att tillskottet inte kan ersätta en väl balanserad foderstat utan ska användas som ett komplement. En burk Gonex räcker till 30 dagars bruk för en normalstor ridhäst.

Vill du veta mer om Gonex – klicka här!
Preparatet säljs bland annat i JumpClubs webbshop – klicka här!