JumpClubs ponnyryttare till SM-final

Vinnarlaget 2018! Lisen Nordlöw, Signe Svensson, Tilde Jansson och Kimia Kadestam.

Det blir SM-final på Strömsholm för JumpClubs ponnylag i år igen. Efter en andraplats i sista omgången vann JumpClub-laget zon Nord totalt och därmed väntar en ny chans till SM-medaljer.

Det blev en tuff avslutning på hemmaplan för deltagarna i Ponnyallsvenskans högsta serie på lördagen. JumpClubs lagankare Kajsa Björe var iväg på utlandstävling, men det gick vägen ändå för tjejerna som var kvar på hemmaplan.

– Skönt att vi vann serien, nu laddar vi om för finalen, menade lagledaren Jenny Nordlöw stolt efter triumfen.

JumpClub hade vunnit de två första omgångarna i högstadivisionen, men kunde den här dagen inte rå på Örebro Ryttarteam som satte tre nollor på de tre första starterna och därmed var i ohotad ledning.

– Verkligen starkt av Örebro, de var helt klart värda segern i dag, tyckte Jenny Nordlöw.

JumpClub-tjejerna var dock inte långt efter. Lisen Nordlöw och Hectors Hero inledde felfritt på hinder men med ett retligt tidsfel. Kimia Kadestam tog sin ”andraponny” Munsboro Sniper eftersom Ohio One var tvungen att vila den här helgen. Det blev ett förargligt nedslag i trekombinationen på en annars felfri runda. Signe Svensson red som säkerheten själv med Bright Eyes och var felfri. Tyvärr gick det inte lika bra för Tilde Jansson och Lookout Oyster Spring som inte ville hoppa trekombinationen.

– Tilde kämpade jättebra, men tyvärr gick det inte i dag. Det är bara att ta nya tag, menade Jenny Nordlöw.

Det här gjorde att JumpClub stannade på fem fel och därmed slutade tvåa i finalomgången. Poängen räckte dock till en fin totalseger i gruppen, medan Örebro Ryttarteam slutade tvåa och därmed gör JumpClub sällskap till SM-finalen på Strömsholm.

Speak Your Mind

Samarbetspartners