JumpClub-triss i topp på SM

Ebba Lindbergson och Munsboro Yellow Sun vann inverkans-SM för B-ponnyer.

Ebba Lindbergson och Munsboro Yellow Sun vann inverkans-SM för B-ponnyer.

JumpClubs ponnyryttare fick bästa tänkbara start på ponny-SM i Malmö. Tre kategorisegrar och ett guld, ett silver och ett brons redan första dagen.

Mängder med ponnyer finns på plats i Malmö för att tävla om SM-medaljerna på arenan som var värd för ponny-EM förra året.

Trots den hårda konkurrensen trivs JumpClub-ryttarna väldigt bra på Ribersborgs arena. Första SM-dagen var det final i inverkans-SM, som ridits med flera kval under våren – bland annat på JumpClub i maj.

I finalklassen blev det tre segrar – av tre möjliga – till JumpClubs ryttare. Hannah Lif och Axner vann bland B-ponnyerna, före klubbkamraten Ebba Lindbergson och Munsboro Yellow Sun. Eftersom ryttarna bara tar med sig felen in i fortsättningen av SM-helgen ligger även Ellen Selin/Zafir och Fredrica von Celsing/Dr Rosie bra till eftersom de också hade noll fel i kvalet. Nathalie Persson och Ard Chuan Delight hade lite otur och red en aning för långsamt – och fick med sig ett tidsfel.

I kategori C fick Kajsa Björe till en perfekt ritt med Törnrosa. Det var i alla fall vad inverkansdomarna tyckte – och Kajsa höll nog med. Kajsa och Törnrosa belönades med 30 poäng – full pott – och frågan är om det hänt tidigare i inverkans-SM att någon ryttare fått enbart tior i protokollet. Självklart blev det också seger i klassen.

Ebba Lindbergson red felfritt med Munsboro Cross, och slutade på sjunde plats i klassen. Även Frida Grinbaum och Luella red SM-kvalet, tyvärr med 12 fel men med en bra erfarenhet rikare.

Även i kategori D hette segraren Kajsa Björe, nu med Bright Eyes. Poängen blev 28,8 – den näst högsta sett över hela dagen. Ingrid Ravik och Atterorys Bye Bye Love var också felfri och slutade åtta, medan Sandra Wenlöf och Lets Go fick med sig 16 fel.

När alla poäng räknats ihop för inverkans-SM, visade det sig att JumpClub-ryttarna fick ett guld, ett silver och ett brons.

Guldet gick till Ebba Lindbergson och Munsboro Yellow Sun med totalt 81 poäng – bäst av alla segrare. Kajsa Björe tog sedan silver i kategori D med Bright Eyes och brons i kategori C med Törnrosa, detta trots att hon bara ridit ett kval innan finalen.

Nu hoppas vi på fortsatta SM-framgångar för alla duktiga JumpClub-ryttare.

Speak Your Mind

Samarbetspartners