Jenny red hem 10 000 i JumpClub Grand Prix

Jenny Johansson vann JumpClub Grand Prix supported by Volkswagen. Foto: Ivan Zulueta Flores

Det blev en perfekt avslutning på vårens och sommarens tävlingar på Rekasta när 1.40-hoppningen JumpClub Grand Prix avgjordes på onsdagseftermiddagen. 10 000 kronor i förstapris väntade på vinnaren – och det var millimetrar från att det blev en hemmaryttare som vann.

Under maj och juni har det arrangerats inte mindre än åtta tävlingsdagar i hoppning, både för ponny och ridhäst. Det har kvalats till Falsterbo, tävlats i lag i ponnyernas Elitserie och varit zonfinal i Sveland Cup.

Men frågan är om inte tisdagens och onsdagens tävlingar slår allt detta. Intresset var jättestort från ryttarna och alla som ville kunde inte få plats under onsdagens tävlingar – så många ville vara med.

Kajsa Björe och Little Grace vann tisdagens kval till VW Rising Star på Elmia i höst (bilden tagen förra hösten).

Höjdpunkten på tisdagen var förstås 1.20-hoppningen som också var ett direktkval till Volkswagen Rising Star som avgörs i samband med höstens upplaga av Elmia Scandinavian Horse Show. 82 ekipage ville vara med och slåss om den där eftertraktade biljetten – men bara en lyckades: hemmaryttaren Kajsa Björe och Little Grace.

– Jätteroligt att få vinna den klassen. Hon kändes väldigt fin och hoppade super, förklarade Kajsa glatt efter segern.

Kajsa hade två bra dagar på JumpClub och var även tvåa i onsdagens 1.30-hoppning med Holliday KLG.

Huvudnumret på onsdagen var dock JumpClub Grand Prix med Volkswagen som huvudsponsor. Drygt 20 000 kronor delades ut i premier, där 10 000 kronor gick till vinnaren. Dessutom fick de tre bästa ryttarna var sitt jättesnyggt ulltäcke med både JumpClubs och Volkswagens loggor på.

39 ryttare kom till start och tog sig an Sylves kluriga 1.40-bana. Det dröjde innan första nollan kom – den sattes av Niklas Jonsson och Caral – och totalt tog sig 7 vidare till omhoppning.

Med mycket pengar på spel gällde det att satsa ordentligt. Niklas Jonsson inledde och med en något busig Caral som bockade mellan hindren gick han i mål med 0 fel och 38,89. Ryttarna efter försökte nå tiden men kom inte riktigt ifatt. Junioren Julia Almebäck och Dakar Z var nära med 39,67 men gick in på andra plats.

Skickliga Jenny Johansson utmanade dock rejält med Veron och gick i mål med 38,14 – och noll fel. Därmed hade hon grepp om segerchecken. JumpClub-ryttaren Sandra Bonow visade dock att hon ville vara med och slåss om pengarna. Snabbt och effektivt red hon sin kvicka Hard to get of Beauty ”Gittan” mot en topptid. Men tyvärr föll sista bommen och då hjälpte det inte att tiden stannade på oslagbara 36,91.

– Det har verkligen varit bra tävlingar och det är många som jobbat otroligt hårt för att det här ska bli verklighet och så bra som möjligt för alla ryttare, berömde Sylve alla funktionärer.

Nu väntar lite sommarlov innan det är dags för nya tävlingar på Rekasta första helgen i september.

 Här hittar du resultat från tisdagens och onsdagens tävlingar