”Jag är överraskad”

I går meddelade Svenska Ridsportförbundet att de enats med Sylve om att han inte ska fortsätta som förbundskapten. Något som förvånar Sylve. Foto: Ivan Zulueta Flores

Enligt Svenska Ridsportförbundet ska en ny ledning för hoppningen utses med bara månader kvar till OS i Rio. Uppgifter som överraskar Sylve.

Sent på måndagskvällen meddelade Svenska Ridsportförbundet att samarbetet med Sylve Söderstrand som förbundskapten var avslutat – och att det var något som de var eniga om. En uppgift som gjorde Sylve minst sagt förvånad.

– I helgen lovade jag att fullfölja mitt uppdrag över OS, och det är ett löfte som jag har gett både till SOK och de aktiva. Därför blev jag väldigt överraskad när de ett dygn senare meddelar att vi är överens om den här lösningen, förklarar Sylve.

Diskussionen mellan Sylve och förbundet om hur arbetsuppgifterna i hoppledningen ska organiseras har pågått under en tid. Men Sylves mål har hela tiden varit att arbeta med den trupp som ska till OS i Rio.

– En sak är i alla fall helt klar. Vi har inte enats om att gå skilda vägar, det här är något som förbundet har kommit fram till.