Från VHTC till Torstensons

Torstensons_low

VHTC – Västmanlands Hästtransportcenter – har funnits på marknaden sedan 1992. Loggan med runhästen lanserades i början av 2000-talet.

Nu har nästa steg kommit. Eftersom VHTC har utökat sina domäner och nu jobbar över större delen av landet var Västmanland ingen fördel att ha med i namnet. Man satsar också på att gå över mer till provisionsbaserad försäljning i stället för att ha rena återförsäljare och det är inte lika lockande att stå och sälja en transport i till exempel Värnamo med ett företagsnamn som innehåller ordet Västmanland.

– Dessutom var förkortningen VHTC för svår att komma ihåg, den var inte riktigt naturlig, konstaterar Ola.

Namnbytet har föregåtts av en lång process och väldigt mycket funderande. Mängder av namnidéer har testats, men hela tiden har man återkommit till efternamnet – Torstensons.

– Jag tror och hoppas att det kommer att sätta sig fort. Vi byter ju egentligen bara ut Västmanlands mot Torstensons, så nu heter vi Torstensons Hästtransportcenter.

Däremot jobbar man inte längre med någon förkortning, utan kallar sig för Torstensons, kort och gott. Symbolen – runstenshästen – får dock hänga med ett tag till.

– Det är ju en igenkänningsfaktor även om vissa funderar om det är en älg. Kanske försvinner den så småningom, men än så länge får den vara kvar i alla fall, berättar Ola.

Att byta namn och logga är ett stort arbete. Allt från visitkort till skyltar, dekaler på transporter och lastbilar, reklammaterial, webbplatser … listan kan göras riktigt lång och Ola och hans medarbetare upptäcker hela tiden nya ställen där den gamla loggan finns kvar.

För att sätta det nya namnet kommer man bland annat att satsa lite extra på tävlingarna i Göteborg.

– Vi är på plats med totalt fem lastbilar och fem släp, och kommer både att ha dubbla monterytor i mässan och även exponeringsutrymme i entrén, förklarar Ola, som också berättar att man har slutit ett nytt avtal med Falsterbo som innebär att man visar upp sig redan vid huvudentrén med sina lastbilar och transporter.