Fina placeringar i ponny-SM

Årets SM-femmor Lisen Nordlöw/Hectors Hero och Signe Svensson/Törnrosa.

När ponny-SM nyligen avslutades i Vetlanda blev det flera fina placeringar till JumpClubs ryttare. Bäst var Lisen Nordlöw och Signe Svensson som båda kom femma.

Årets ponny-SM i hoppning avgjordes på Vetlandas stora och svårridna gräsbana. Sju JumpClub-ryttare deltog och alla tog sig till final, fyra av dem fick sedan var sin placering. Bara det en stor prestation.

I kategori B var Lisen Nordlöw och Hectors Hero ensam från JumpClub. Ekipaget gick till final efter två felfria kvalrundor. I finalen blev det dock ett nedslag, och eftersom fyra ryttare klarade alla banor utan fel och därmed gjorde upp om medaljerna i en omhoppning, blev det till slut en riktigt fin femteplats för Lisen och 20-åriga Hectors Hero.

I kategori C hade Signe Svensson och Törnrosa noll fel med sig till finalen medan Ellen Selin och Sparkling va va Boom hade fyra fel. För Ellen blev det tyvärr lite för svårt i Medelsvår A-klassen och ekipaget fullföljde inte, därmed slutade de på en delad 17:e plats.

För Signe gick det dock bättre, men tyvärr föll två bommar och därför fick även Signe nöja sig med en femteplats i årets SM.

Signe kvalade också Bright Eyes till final, den här gången i kategori D. Något som även Kimia Kadestam/Ohio One, Tilde Jansson/Lookout Oysters Spring och Sofia Everz/For Fun TF klarade av.

Kimia och Signe hade med sig fyra fel in i finalen, medan Sofia hade åtta fel och Tilde 12 fel. I finalen lyckades Signe bäst med ett nedslag, och därmed slutade ekipaget på sjätte plats. Kimia fick åtta fel och slutade nia. Tilde gjorde också en strålande final och hade fem fel och avancerade därmed till tolfte plats, tyvärr var det dock bara elva placerade. Sofia hade 12 fel i finalen och kom till slut på 14:e plats.

Här hittar du resultaten från Ponny-SM i Vetlanda

Speak Your Mind

Samarbetspartners