Fina framgångar i Paris

VägentillRio1Sylve fortsätter att spana på sina tänkbara OS-ekipage. Den gångna helgen var han i Paris och tittade på tre av ryttarna i truppen. Så här berättar han om helgen:

”Tävlingarna i Grand Palais är väldigt speciella. Den stora mässhallen, som även kallas glashuset, har ritats av Eiffel, som även ligger bakom Eiffeltornet (och frihetsgudinnan i New York).

Eftersom arenan ligger mitt på Champs Elysée är den verkligen placerad centralt, mitt i Paris, och tävlingen är verkligen värd ett besök.

Hela tävlingen är väldigt väl genomtänkt och bra arrangerad. Den sponsras enbart av Hermes, så allt går i deras stil – till exempel ett gäng specialdesignade hinder.

Det märks också på mässan, där det som vanligt går att handla i princip allt möjligt. Skillnaden är bara att här är det Hermes-saker, handgjorda och tillverkade i Paris och med en prislapp därefter, som gäller. Vad sägs om en rotborste för cirka 100 euro? Eller en specialdesignad sadel för 5 800 euro …

Sportsligt var det väldigt fina tävlingar, med bra resultat för de svenska ryttarna. Frank Rothenberger hade byggt svåra men bra banor och våra svenska ekipage gjorde väldigt fina insatser.

Mest imponerande är förstås Malin och Henriks insatser i Grand Prix på söndagseftermiddagen. Båda debuterade sina nya hästar, Cue Channa och Yajamila, i 1,60-hoppning – och båda var felfria i grundomgången. Malin dessutom felfri även i omhoppningen och tog en sjätteplats i den stenhårda konkurrensen. Henrik satsade på en bra tid med Yajamila, men det blev en liten miss i uppvändningen på en oxer och totalt två nedslag. Men ändå superbra insatser av båda ekipagen.

Det är verkligen spännande att se vad de här ekipagen kan prestera i framtiden.

Och i lördagens 1,55-hoppning red Charlotte Mordasini sin Tiny Toon Semilly med 0-4 fel – också det en jättebra insats.

Nu blir det roligt att se vad våra svenska ryttare kan göra i Göteborg. Ser fram mot det.”

Text och foto: Sylve Söderstrand

Henrik von Eckermann och Yajamilas grundomgång i Paris Grand Prix-klass:

Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channas grundomgång i Paris Grand Prix-klass: