Sju JumpClub-ryttare till Göteborg

Bilden är från en av Kajsa Björes allra första starter med Ascot för två år sedan. Nu är ekipaget klart för final i Morgondagens Vinnare i Göteborg.

Inte mindre än sju JumpClub-ekipage har kvalat till Gothenburg Horse Show sista veckan i februari. Fyra rider final i Morgondagens Vinnare, ett ekipage har kvalat till final i Krafft Young Rider Cup men får rida Lövsta Future Challenge i stället och två ponnyryttare får rida finalen i Sverigeponnyn.

Vid helgens tävlingar i Borås reds sista kvalet till de populära ungdomscuperna med final i Göteborg. Redan inför kvalet var Alice Tapper klar för final med Quincy.

– Därför red jag bara Doge Dogelito och satsade på Quincy i 1.50-klassen i stället, förklarade Alice.

Förhoppningen var att samla så mycket poäng med Doge Dogelito att hon kunde välja vilken häst hon skulle få rida i finalen. Nu höll det inte riktigt hela vägen, ett nedslag i sista kvalet gjorde att Alice inte fick tillräckligt med poäng utan slutade på 13:e plats med Doge. Därför blir det Quincy i final.

– Han var med i finalen av Morgondagens vinnare för två år sedan. Det gick helt ok med ett nedslag i finalen men han har utvecklats mycket sedan dess, berättade Alice och åker till Göteborg med förhoppningar om en bra placering i den hårda konkurrensen.

Alice Tapper är med i U25-klasserna.

Dagarna efter kom dock beskedet att Alice fick ett av två wild-card till Lövsta Future Challenge U25. Därmed får hon i stället rida alla internationella seniorklasser – utom Världscupkvalet. Alice är också klart yngst av de fem U25-ryttarna. Hon är den enda som fortfarande är ungdomsryttare (blir 20 i år) medan övriga fyra är seniorer.

JumpClubs juniorryttare har visat fin form i de två sista kvalen till finalen av Morgondagens Vinnare.

I näst sista kvalet i Helsingborg var fyra av tolv placerade från JumpClub. Bäst lyckades Joel Torstenson och Main Escada som var trea. Filippa Enmark red in som femma med King Kong van’t Valissenhof och tolva med Bumblebee medan Kajsa Björe och Ascot kom på sjunde plats.

Även i sista kvalet var JumpClub-juniorerna bra med. Kajsa och Ascot kom femma med Joel och Main Escada på sjätte plats. Dessutom fick Kajsa en åttondeplacering med Holliday KLG.

I den totala listan slutade Kajsa och Ascot på en sjunde plats, och är därmed klar för final. Final blir det också för Joel Torstenson som fick med både Main Escada och Felix, men eftersom man bara får rida en häst i finalen kommer Joel till start med Main Escada.

Joel Torstenson kvalade in två hästar till final.

Även Filippa Enmark är klar för final med lilla Bumblebee. Dessutom har Amanda Gustavsson och Corenado Z samlat ihop tillräckligt många poäng för att vara med bland de 16 ekipage som får en finalbiljett.

Juniorerna rider sin första klass torsdag 22 februari och finalen på fredag. För ungdomsryttarna gäller kvalklasser både torsdag och fredag med finalen på lördag.

JumpClub har också två ponnyryttare som kvalat in till finalen av Sverigeponnyn – en tävling för C-ponnyryttare som haft kval runt om i hela landet.

Både Philippa Landberg/Paris Blueboy och Ellen Selin/Sparkling va va Boom får rida i Scandinavium. Deras finalklass avgörs på lördag.

Speak Your Mind

Samarbetspartners