Fantastiskt SM för JumpClubs ponnyryttare

Signe Svensson och Törnrosa tog SM-guld i hoppning för kategori C efter idel felfria insatser. Bilden är från lag-SM i Strömsholm, där det också blev guld för JumpClub. Foto: Jennifer Åström

Ett guld, ett silver och ett brons blev facit för JumpClubs ponnyryttare när inomhus-SM avgjordes i Helsingborg. Signe Svensson blev hela SM:s drottning med ett guld och ett silver.

Sju ponnyekipage från JumpClub åkte till Helsingborg för att rida SM i hoppning. Alla sju red felfritt i första kvalet – och var därmed klara för final.

I kategori C klarade sex ekipage av att rida felfritt i båda omgångarna och gjorde därmed upp om medaljerna i en omhoppning. Ellen Selin, Sparkling va va Boom gick ut tidigt, satsade tufft men fick en för snäv vändning och ett stopp. Hon klarade sig dock utan tidsfel och stannade på fyra fel – det bästa resultatet så långt.

När Signe Svensson och Törnrosa red in på banan var ingen helt felfri, Amanda Möller från Laholm ledde med ett tidsfel i omhoppningen. Signe höll nerverna i styr, red återigen felfritt och tog över ledningen. När sista ekipaget fick problem stod det klart att guldet gick till Signe Svensson och bronset till Ellen Selin.

Även Tilda Sandstedt, Prins Charming, var med i finalen, men hade tyvärr ett nedslag där och slutade på en fin sjundeplats.

Det blev nästan en repris i kategori D. Sex ekipage dubbelt felfria, ett av dem Signe Svensson, den här gången med Bright Eyes. Och återigen var Signe felfri i omhoppningen, men den här gången var Sally Wikner från Runsten Equestrian lite snabbare och Signe fick nöja sig med silver. Men vilka insatser av Signe Svensson som red felfritt hela helgen igenom med guld och silver som resultat.

Tyvärr gick det inte riktigt lika bra för hennes klubbkompisar i kategori D. Sofia Everz/For Fun TF och Kimia Kadestam/Ohio One hade båda tolv fel i finalen medan Tilde Jansson och Lookout Oysters Spring inte fullföljde finalen. Ändå bra jobbat att vara felfria i omgång 1.

I Childrens-SM hade JumpClub-ryttaren Ebba Lindbergson lite otur med sin Future Lady då hon var ett tidsfel från att ta sig till final.

Här hittar du resultaten från ponny-SM i Helsingborg

Speak Your Mind

Samarbetspartners