Enklare hyra lastbil med ny webb

JC_lastbilen
JumpClub-bilen tillhör en av de Renteo-bilar som finns med på den nya webben och som går att hyra för till exempel en helg.

Nu blir det lättare för dig som behöver hyra en hästlastbil. På Renteos nya webb kan du kolla var närmaste lediga bil finns och räkna ut vad det kostar.

– Det här förenklar både för våra ombud och för dem som vill hyra, berättar Henrik Magnusson på Västmanlands Hästtransportcenter som har huvudansvaret för uthyrningsverksamheten.

renteo_ny

– Skillnaden är också att det är våra ombud som äger bilarna, och som sedan hyr ut dem. Det här är ett sätt att finansiera sin lastbil, medan vi står för alla tillstånd och administration, förklarar Henrik Magnusson.

I dag har Renteo 35 ombud runt om i landet, men ett mål är att få ännu bättre täckning med fler ombud och lastbilar.

– Vi saknar bland annat ombud i Kronobergs, Kalmar- och Jönköpings-området, i den norra delen av Västra Götaland, mellan Vänern och Vättern samt i Norrland, berättar Henrik Magnusson.

Den senaste versionen av TheAults B-kortslastbil Proteo finns i lite nya färger och med nya finesser.
Den senaste versionen av TheAults B-kortslastbil Proteo finns i lite nya färger och med nya finesser.

Stort intresse
Sedan starten för drygt två år sedan har intresset för att hyra en B-kortslastbil ökat ordentligt. Att åka iväg på ett tävlingsmeeting, åka för att hämta eller lämna en häst eller åka till veterinären är de vanligaste orsakerna till uthyrning. Men det finns även de som hyr en lastbil för att åka till träning.

– Det här är ju lite upp till ombuden själva, hur aktiva de är att marknadsföra sin bil och vilken kundkrets de skaffar sig. Vi förser alla med informationsmaterial som de kan använda. Vi har ju också webben och är ute mycket på mässor och försöker synas så mycket som möjligt så att vi sprider konceptet, menar Henrik Magnusson.

Den nya webben lanserades för ett par veckor sedan, men precis som alla nya webbar är inte allt 100 procent färdigt än. Däremot finns det redan nu möjlighet att även leta efter bilar utomlands då systemet täcker hela Europa. Och man jobbar för att fylla webben med fler funktioner och nya möjligheter. Webben är byggd i Frankrike och sedan översatt till engelska och så småningom svenska.

– Det saknas några bokstäver här och där och en del formuleringar behöver förbättras. Men vi prioriterar nu att få alla funktioner och erbjudanden på plats först. Vi har redan i dag en stor lastbil som går att hyra, men den finns ännu inte på webben. Nästa steg är också att få in våra trailers som går att hyra. I dag har vi 5-6 Renteo-trailers och vi tror att det här kommer att öka intresset för att långtidshyra sin transport, berättar Henrik Magnusson.

Läs mer på www.renteo.se och www.vhtc.se