EM-rapport: Snabb klass väntar

I eftermiddag börjar det och i Aachen skiner solen. Här är Sylves EM-rapport i ord och bild.

”Jag har just varit och gått banan till den första omgången, och det kommer att bli en snabb klass. Däremot är det inte så stort som jag hade förväntat mig.

Det finns ett alternativhinder – en kombination – där ryttarna kan välja att gå den lite längre vägen och där hindren är lite lägre och vattenmattan enklare placerad, eller gå en kortare väg och hoppa högre hinder där vattenmattan ligger mer i bakkant på hindret.

Underlaget är bra trots att det regnat mycket och i dag skiner solen och det ska bli runt 22 grader i eftermiddag.

I går fick vi känna på banan och hästarna såg bra ut så nu är allt förberett på bästa sätt.

Tyvärr har man gjort en ordentlig miss i planeringen. Man har nämligen lagt kvalet till lördagsklassen för övriga ryttare innan lagtävlingen. Det här betyder att femteryttarna inte får hoppa något i dag, för rider de den klassen kan de ju inte vara reserver om något händer i eftermiddag. Synd, jag tror inte att man har tänkt till där.

Jag har fått många frågor från media, som rapporterar väldigt positivt om oss. Däremot har de missuppfattat mig på en punkt.

De har frågat vem jag tror ska vinna guldet, och då har jag svarat att jag är så fokuserad på det vi ska göra så jag har inte ens funderat på det. Jag kan inte i vår planering gå in och fundera på vem som ska vinna, då lägger vi fokus på fel saker. Det har media tolkat som att jag menar kommer att ta guldet, men så har jag inte sagt. Men om du inte ser dig som en vinnare i din slutplanering, då har du ju redan förlorat.

Vi fokuserar på vår egen prestation, sedan får vi se hur långt det räcker.

Nu ska det i alla fall bli väldigt intressant att få börja årets EM i Aachen.”

Text och foto: Sylve Söderstrand