EM-rapport: Alla längtar efter start

Nu väntar EM i Aachen för det svenska hopplandslaget. Sylve finns förstås på plats och rapporterar i både ord och bild:

”Aachen är enligt min mening världens finaste tävling. Allt är så välorganiserat, alla vet vad de ska göra och var de ska vara.

När de svenska hästarna anlände i måndags fick vi ett helt nybyggt stall som inte tidigare är använt, så det är jättefint. Stallet är nu ordentligt pyntat i svenska färger och flaggor och de stackars portugiserna som står längst in i stallet har inte fått en chans att visa upp sig.

Under måndagen hade vi också veterinärbesiktning där de svenska hästarna var i utmärkt skick och ingen hade några problem. Däremot var det en hel del hästar som fick ombesiktigas så det ska bli spännande att se hur det går med dem i fortsättningen.

I går kväll åt vi middag med de svenska hästskötarna, där vi hade lite peptalk och gick igenom tävlingen och upplägget. Det är ett väldigt kompetent och rutinerat hästskötargäng som är med – och det känns förstås tryggt.

I dag väntar en presskonferens med alla ryttare. Jag har varit jagad av media hela tiden känns det som. Intresset för att skriva om oss är stort, och det är förstås roligt.

15.00 är det sedan dags för träningshoppningen och efter det ska vi bestämma hur laget ska rida och se till att det blir startanmält. I kväll är det sedan först ett lagledarmöte och därefter ett välkomstparty för hoppningen.

Det har regnat mycket under helgen men i dag ser det ut som om det inte ska bli något regn, kanske lite skurar bara. Men det är kallt, just nu står det 12 grader på termometern, så det är lite skillnad mot hur det var i början av förra veckan.

Alla längtar verkligen efter att få starta, och i morgon är det dags. 14.30 börjar tidshoppningen, den första delen av EM både individuellt och i lag. Håll tummarna för oss då!”

Text och foto: Sylve Söderstrand