”Elmia bra för svensk ridsport”

Sylve ser fram mot att vara en del i den nya stortävlingen som ska arrangeras på Elmiamässan utanför Jönköping från och med 2016.
Sylve ser fram mot att vara en del i den nya stortävlingen som ska arrangeras på Elmiamässan utanför Jönköping från och med 2016.

En av veckans stora nyheter är att mässområdet Elmia utanför Jönköping ska återuppstå som samlingsplats för hästsport. Och en av de drivande är Sylve.

– Det var jätteroligt att bli tillfrågad om att vara med i arrangemanget. För egen del har jag flera bra minnen från Jönköping och Elmia, till exempel tog jag min första och enda SM-medalj individuellt där 1992 när Jönköpingsalliansen anordnade SM på Elmia, berättar Sylve.

Förutom Sylve finns Anna Bråkenhielm, Jana Wannius och Lisen Bratt Fredricson med i det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB som kommer att stå bakom de nya tävlingarna som får premiär vecka 43 2016.

– Jag tror att det här arrangemanget är bra för svensk ridsport. Förutsättningarna finns för att göra det här hur bra som helst. Anläggningen är fantastisk och erbjuder otroliga möjligheter att göra ett riktigt bra inomhusarrangemang. Dessutom är det geografiska läget bra och Elmias personal är otroligt proffsiga så det ska bli jättekul att få vara en del kring det här, menar Sylve.

Däremot kommer Sylve inte att vara särskilt delaktig i den första upplagan. I stället är det OS i Rio som kommer att vara huvudfokus för honom under 2016.

– Jag har varit noga med att tala om att jag inte kan kliva in och jobba med arrangemanget på allvar förrän 2017. 2016 är det OS som gäller, men efter det blir läget annorlunda eftersom jag kliver av som förbundskapten efter det, konstaterar Sylve.

Sylve menar också att även om det just nu spekuleras mycket om innehållet under Elmiatävlingarna så är inte så mycket klart än, mer än att det kommer att bli en elittävling under den veckan. Hur det ser ur i framtiden vet man inte än.

– Men helt klart att alla förutsättningar finns för att göra Elmia till en stor, nationell mötesplats för hästintresserade. Här går det att göra så mycket mer än att bara ha en tävlingsarena. Förhoppningen är väl att vi ska kunna skapa något som egentligen stämmer väl in på JumpClubs koncept, det vill säga att man kan ge både kunskap och inspiration till hästmänniskor från hela landet, menar Sylve.