Klart för världscupfinal

Nu är det dags för årets Världscupfinal. Tävlingsplatsen är Las Vegas, och Sverige har en deltagare i hoppfinalen – Douglas Lindelöw. Som förbundskapten finns förstås Sylve Söderstrand på plats. Han kommer löpande att rapportera om vad som händer, både på och utanför banan.

Nu börjar årets final att närma sig. Jag flög via London med Brittish Airways i ett helt fullt jumbojet. Reste från London 12.20 och landade i Las Vegas 03.50 på natten – lätt att bli trött.

Redan i dag hölls första tekniska mötet, ett ovanligt bra förberett möte med mycket viktig info. Roligt när man blir överraskad på det sättet.

Det finns mycket att se fram mot i finalen. Framför allt att Douglas har kvalat in hit. Han har gjort en fantastisk inomhussäsong och om allt stämmer kan han vara med och rida om en topplacering.

Årets final kan mycket väl bli de unga ryttarnas final. Förutom Douglas finns bland andra Bertram Allen, Martin Fuchs, Jos Verlooy och Katherine Dinan med i startlistan – alla med chans till topplaceringar.

Vi har, i alla fall i Världscupfinalen, ett generationsskifte – och det är spännande. Till exempel saknas mästerryttare som Ludger Beerbaum, Rolf-Göran Bengtsson, Meredith Michaels Beerbaum och Rodrigo Pessoa i startlistan, som dessutom inte innehåller en enda brittisk ryttare!

En ringräv som är med, och som kan bli först med att vinna fyra titlar, är Marcus Ehning. Marcus har valt att rida Maria Gretzers fina hingst Singular LS La Silla, som bara är nio år. Det ska bli väldigt roligt att se det ekipaget. Det finns också en svenskfödd häst med i startlistan, Spirit Magick, som rids av mexikanaren Alvarez Ruizgalindo. Han köpte hästen från Royne Zetterman.

I kväll ska jag och Annika Ersgård, som har tagit semester för att vara hoppansvarig i sekretariatet, gå på show här i Las Vegas. Cirque de Soleil spelar Ka – och det är vi och 2 000 till som ska kolla. Blir spännande.

Text och foto: Sylve Söderstrand