Bra finaldebut av Douglas

Världscupfinalen har startat, och Sylve lämnar här en utförlig bildrapport från den första tävlingsdagen.

Så är då första delen av Världscupen avklarad. Jag måste säga att Douglas verkligen gjorde en bra runda. Det var snabbt, korta vägar och han red väldigt fokuserat. Synd på sista hindret. Vet inte riktigt varför han fick nedslag där – en tåspets på bommen som föll. Men på det hela en jättebra finaldebut och en väldigt bra början på tävlingen.

När jag gick banan tyckte jag att den kändes bra, att det var väl avvägt. Men när klassen var klar kände jag mig inte alls nöjd, framför allt svängen innan hinder 11 blev dålig.

Däremot är det roligt med Bertram Allen som går in och tar ledningen. Inte helt oväntat dock, och precis som jag sa häromdagen, det här kan bli de ungas Världscupfinal.

Innan hoppningen hejade jag på våra svenska dressyrtjejer som är i final. De gjorde båda väldigt bra ifrån sig.

Malin Hamilton gick ridlärarkursen för mig på Strömsholm, minns att det var min första kurs som lärare där. Det är verkligen roligt att en ridlärare från Vallentuna tar sig hela vägen till Las Vegas.

Till sist:
Invigningen innehöll ett uppträdande av Lady Gaga – eller i alla fall en Lady Gaga-kopia. I Las Vegas kan man aldrig vara säker på någonting …

Text och foto: Sylve Söderstrand