Anton vann Sylveträningen

Sylve, Anton Svensson och Hufvudsta Ridklubbs ridskolechef Linda Holtz på Rekastas utebana när Anton fick sin träning som han vunnit.

15-åriga Anton Svensson fick fira första maj på Rekasta. Då var det nämligen dags att hämta priset som han vunnit i Equitops tävling – en träning för Sylve.

Det var JumpClubs samarbetspartner Equitop som utlyste en tävling på Facebook i samband med JumpClub on Tour i februari. Det gällde att skriva en bra motivering till varför man ville vinna en träning för Sylve.

Anton Svenssons mamma Annika skrev:

”Min son Anton befinner sig fortfarande där Angelica började. Tränar o tävlar på ridskoleponny. Ridit Sverigeponnyn. Tävlar LB de närmaste helgerna. Följer alla clinics, EM i Göteborg från läktaren. Vore kul för honom att få rida för Sylve och få inspiration och tips redan nu. Helt enkelt rätt från början! Måste lägga till att han gick in och vann en LB idag, den 2 april efter att praktiserat tipsen från clinicen. Ridskolan ställer ponnyn till förfogande.”

Så 1 maj var det dags för Anton att ta med sig den ridskoleponny han har tävlat och tränat med i snart ett år från Hufvudsta Ridklubb och åka till Rekasta för att få träna.

– Det har gått jättebra, en helg vann han en Lätt B och var trea i en annan, berättar ridskolechefen Linda Holtz som är med och också samlar på sig lite inspiration när Anton tränar.

Anton lyssnar noga på alla instruktioner och visar att han verkligen vill göra rätt. En fin grundsits och bra känsla har han med sig från ridskolan och det kommer säkert att bli fler framgångar på tävlingsbanan för honom i framtiden.